У вас є прилад Home Connect або ви плануєте його придбати? Дізнайтеся більше, про можливості Home Conect, перейшовши за посиланням.
ПерейтиМиття посуду може забирати зовсім небагато часу і сил. Але також важливо, щоб при цьому не постраждала якість, адже від чистоти посуду залежить і наше здоров'я. Якщо вміло організувати цей процес, він завжди буде легким та якісним, як при ручному митті, так і в посудомийній машині.
Спочатку підготуйте простір і необхідні засоби.
Якщо ви збираєтесь мити посуд руками, приготуйте місце для намилених предметів і для сушіння. Розкладати вимитий посуд можна на чистий рушник, спеціальну сушарку або килимок. Головне, щоб на них не потрапляла піна.
Дістаньте чисті губки, щітки, йоржики, засіб для миття, рукавички для захисту шкіри рук. Для зручності можна надягти фартух.
Для миття скляних і фарфорових виробів розчиніть в літрі прохолодної води половину столової ложки солі та оцту. Тоді на них не залишиться мутної плівки. Вироби із кришталю мийте в теплій воді, а потім сполосніть легким розчином солі, щоб додати блиск.
Столові прибори можна чистити зубним порошком, навіть від стійкого нальоту. Обполіскуйте проточною водою.
Глиняний посуд потрібно мити теплою водою. Глина вбирає хімічні речовини, тому використовувати миючі засоби не можна. Для очищення від забруднень можна додати в глиняний виріб воду з содою або оцтом і трохи підігріти. Або використовуйте мило без ароматизаторів.
Посуд з кераміки мийте в гарячій воді, а чистити можна содою. У гарячій воді також миють вироби із заліза, алюмінію, чавуну і емальовані.
При митті виробів з усіх цих матеріалів (крім заліза) не можна використовувати абразивні мочалки або жорсткі щітки, вони можуть їх пошкодити.
Щоб якісно мити посуд вибирайте ефективні засоби.
Губки бажано вибирати з натуральних та безпечних матеріалів, які краще дезінфікуються – целюлози, бамбука, волокон джуту, антибактеріального полімеру. У дрібнопористих поролонових губах навпаки створюється сприятливе середовище для розмноження бактерій.
Всі губки, мочалки і щітки потрібно ретельно мити і висушувати після використання та часто міняти, щоб не розводити в них шкідливі мікроорганізми.
Побутову хімію краще вибирати по ефективності та безпечності. Засіб для миття має добре пінитись і змивати жир, як в гарячій, так і холодній воді, швидко розчиняти сильний бруд. Буде плюсом, якщо він не сушить руки і витрачається економно.
Звертайте увагу на склад засобів для миття, щоб шкідливі речовини в них були в мінімальній кількості або зовсім відсутні. Найнебезпечніші інгредієнти – аніонні, катіонні і амфолітні ПАРи (поверхнево-активні речовини), хлор, фосфати, триклозан, луги, штучні барвники та ароматизатори. Зазвичай вони не входять до складу органічних миючих засобів.
Відмити посуд із застиглими залишками жирної їжі допоможе звичайна сіль, якою потрібно протерти забруднену ділянку.
Пригорілу їжу можна видалити за допомогою соди й оцту (змішуються по 2-3 столових ложки на кілька склянок води). Налийте в посуд такий розчин і залиште на кілька годин, а потім помийте за допомогою щітки.
Щоб прибрати чайний або кавовий наліт, залиште в заварнику на ніч розчин соди (чайна ложка на склянку води). Вранці залишиться тільки промити миючим засобом.
Цей спосіб вимагає мінімум зусиль і заощадить час, однак важливо врахувати кілька нюансів. Головне завдання – правильно розкласти посуд. У великий відсік складайте об’ємний посуд, каструлі, миски і тарілки, в верхній – чашки і стакани. Для столових приладів зазвичай є спеціальні відсіки.
Ставте посуд догори дном, щоб вода і миючий засіб могли з неї стікати. І не складайте предмети щільно один на одного, інакше їх буде важко промити. Вам залишиться тільки залити спеціальний миючий засіб, вибрати відповідний режим і температуру води. За допомогою функції сушки машина навіть сама все висушить.
З цими простими рекомендаціями миття посуду буде необтяжливим і завжди з блискучим результатом.
Скористайтеся нашим онлайн-асистентом з вибору посудомийної машини. Дайте відповідь на декілька запитань, і ми підберемо вам ідеальну модель посудомийної машини.
Обрати посудомийку