Обидва види кухонної техніки багато в чому схожі, що і створює плутанину серед покупців. Але вони мають відмінності у швидкості приготування і в якості готових страв.
Основні функції мультиварки:
• гарнір і перші страви;
• тушкування м'ясних продуктів;
• випічка хлібних виробів.
Скороварка може приготувати плов, рагу, м'ясо, рибу, овочі вдвічі швидше, ніж стандартна мультиварка. Продукти зберігають вітаміни, соковиті та яскраві кольори, і виглядають дуже апетитно.
Крім того, істотна різниця полягає і в ручному управлінні процесом.
Використання мультиварки більш гнучке – є можливість для ручного налаштування, безліч режимів, в тому числі томління їжі до 5 годин, завдяки чому вона зберігає смак і аромат. Є можливість відкрити кришку і додати забутий інгредієнт або перевірити готовність страви.
Мультиварка-скороварка здійснює готування на пару під тиском, що значно прискорює процес приготування. Але відкривати прилад під час готовки неприпустимо. До того ж варто враховувати, що в деяких моделях кухонної техніки не передбачений клапан для автоматичного скидання пари. У такому випадку потрібно робити це вручну, що загрожує ймовірністю опіків.