Дякуємо, що обрали м’ясорубку Bosch. Тут ви дізнаєтеся все, що потрібно для початку роботи. 

Ми розповімо, як легко зібрати MultiPower серії 4 та для чого використовуються різні насадки.

Початок роботи.

М'ясорубка MultiPower серії 4 на кухонній стільниці.
Просте та зручне керування завдяки новій поворотній ручці, яка плавно змінює налаштування
Відсік для зберігання дисків на м'ясорубці MultiPower серії 4.
Ручний штовхач для перероблення нуту на м'ясорубці MultiPower серії 4.
Деталі м'ясорубки MultiPower серії 4 можна мити в посудомийній машині. Камера м’ясорубки промивається під краном.

Розпакуйте м'ясорубку MultiPower серії 4, щоб почати нову еру в приготуванні їжі. Ми розповімо, як легко встановити різні насадки, щоб відразу розпочати роботу.

М'ясорубка має інтуїтивно зрозумілий дизайн, практичні рішення для зберігання та деталі, які легко очистити.

Готові розпочати? Для натхнення ми також додали кілька рецептів, згрупованих за окремими насадками.

Установлення насадки для м’ясорубки та рецепти.

Ілюстрація збірки м'ясорубки MultiPower Series 4 з окремими насадками, а також камерою для фаршу, шнеком подачі, двосторонніми ножами, диском для фаршу та кільцевою гайкою.

1. Установіть і закріпіть камеру для фаршу

2. Установіть шнек подачі в камеру для фаршу

3. Вставте двосторонні леза

4. Установіть бажаний диск

5. Затягніть кільцеву гайку та вирівняйте її з запобіжником

А завдяки великому лотку для продуктів і штовхачу дуже зручно завантажувати продукти у м’ясорубку.

Хрусткий фалафель
Фалафель, салат з нашинкованої червоної капусти та хумус на тарілці.

Хрусткі зовні та ніжні всередині, ці кульки фалафель пронизані ароматними спеціями та сповнені користю для здоров'я.

Рівень складності: Середній

Додаткові пристосування: 1 деко для випікання

Інгредієнти на 20 фалафелів:
250 г нуту (сушеного)
1 цибулина (приблизно 50 г)
2 зубчики часнику
50 г свіжої петрушки
25 мл лимонного соку
1½ ч.л. сіль
1 дрібка чорного перцю (свіжомеленого)
1 ч.л. меленого кмину
½ ч. л. меленого коріандру
1 ч.л. розпушувача для тіста

Інформація про поживну цінність: В одній порції приблизно: 47 ккал | 3 г білка | 1 г жиру | 8 г вуглеводів

Час приготування: 30 хвилин

Загальний час: 12 годин 45 хвилин

Спосіб приготування:

1
Щоб приготувати фалафель, замочіть нут принаймні на 12 годин. Змініть воду, коли мине половина часу.

2
Застеліть деко пергаментом і розігрійте духовку відповідно до рекомендацій виробника:
Духова шафа з вентилятором: 180 °C

3
Промийте замочений нут, почистьте цибулю та часник, розріжте цибулю на вісім частин. Обірвіть листя з петрушки. Установіть насадку для м'ясорубки з диском з дрібними отворами (3 мм). Поставте миску під вихідний отвір і поступово перемеліть все в дрібну суміш за допомогою штовхача (на максимальному рівні потужності

4
Змішайте сіль, чорний перець, мелений кмин, мелений коріандр і розпушувач. Вологими руками сформуйте 20 маленьких кульок і викладіть на деко. Випікайте фалафель відповідно до вказівок:
Рівень установлення деки 2 (нижня третина) + 4 (верхня третина)
Духова шафа з вентилятором: 180 °C
Час випікання: прибл. 25 хвилин

Порада: Подавайте смачні фалафелі з різними овочами або соусами, як-от з авокадо чи йогуртовим соусом. Для натхнення ознайомтеся з нашими рецептами хумусу та салату з нашинкованої червоної капусти.

Хумус
Хумус у керамічній мисці біля мисочок зі спеціями.

Вершковий, ніжний, з насиченим нутом, тахіні й пікантним лимонним ароматом. Цей улюблений соус з Близького Сходу — справжній шедевр домашньої кухні.

Рівень складності: Легкий

Спеціальні аксесуари : 1 чаша

Інгредієнти на 8 порцій:
400 г консервованого нуту
1 зубчик часнику
4 ст.л. лимонний сік
40 г кунжуту
1 ч.л. меленого кмину
1 ст. л. оливкової олії першого віджиму
½ ч. л. солі
½ чайної ложки перцю чилі

Інформація про поживну цінність: Приблизно на порцію: 124 ккал | 4 г білка | 5 г жиру | 14 г вуглеводів

Час приготування: 5 хвилин

загальний час: 10 хвилин

Спосіб приготування:

1
Злийте рідину з нуту, зібравши її. Почистьте часник. Установіть насадку для м'ясорубки з диском з дрібними отворами (3 мм). Поставте миску під вихідний отвір і подрібніть нут разом з часником на хумус за допомогою штовхача (на максимальному рівні потужності).

2
Додайте в миску 50 мл води, злитою з нуту, (аквафаби), лимонний сік, тахіні, мелений кмин, оливкову олію першого віджиму, сіль і пластівці чилі. Перемішайте суміш до утворення кремоподібної консистенції та відставте, доки страва не буде готова до подачі

Порада: Смакуйте цей смачний вершковий хумус як соус, з хлібом або разом із хрустким фалафелем із золотавою скоринкою. Ознайомтеся з нашим рецептом хрусткого фалафеля на цій сторінці.

Вегетаріанські котлети для бургерів
Вегетаріанські котлети для бургерів біля нарізаних помідорів, огірків і салату на тарілці.

Ці ситні й апетитні вегетаріанські котлети для бургерів, приготовані з овочів і вівсяних пластівців, такі ж смачні, як і м'ясні котлети для бургерів.

Рівень складності: Легкий

Додаткові пристосування: миска, сковорідка, лопатка з прорізами

Інгредієнти на 4 порції:
½ пучка свіжої петрушки
0,25 цибулі-порею (приблизно 50 г)
1 цибулина (приблизно 50 г)
1 зубчик часнику
1 морква (приблизно 100 г)
50 г селери
200 г дрібномеленої вівсяної каші (пластівців)
1 яйце
200 мл води
1 ч.л. сіль
2 щіпки чорного перцю (свіжозмеленого)
Соняшникова олія для смаження

Інформація про поживну цінність: В одній порції приблизно: 228 ккал | 9 г білка | 5 г жиру | 40 г вуглеводів

Час приготування: 30 хвилин

Загальний час: 45 хвилин

Спосіб приготування:

1
Дрібно наріжте свіжу петрушку та наріжте тонкими кільцями цибулю-порей.

2
Очистьте цибулю, зубчик часнику, моркву та селеру. Розріжте цибулю навпіл, а селеру поріжте на смужки шириною 3 см. Установіть насадку для подрібнення з барабаном для дрібного шинкування. Поставте миску під вихідний отвір і подрібніть овочі за допомогою штовхача (на мінімальному рівні потужності).

3
Змішайте вівсяні пластівці, яйце, воду, сіль і чорний перець у мисці й залиште приблизно на 15 хвилин. Рівномірно перемішайте все разом з овочами та петрушкою.

4
Сформуйте з суміші 4 котлети й обсмажте їх з обох боків на соняшниковій олії на сковороді на середньому вогні приблизно 7 хвилин.

5
Сформуйте овочеві котлети у вигляді котлет для бургерів, викладіть їх на улюблену булочку, додайте салат, помідори та соуси, та подавайте до столу.

Порада: Ці котлети також добре смакують у салаті без булочки для бургерів.

Грецькі фрикадельки в томатному соусі
Поставте на стіл фрикадельки в томатному соусі на сковороді поруч з хлібцями піта.

Ці пряні фрикадельки в смачному томатному соусі додадуть вашому столу автентичного грецького колориту.

Рівень складності: Легкий

Додаткові пристосування: 2 миски, велика сковорода

Інгредієнти на 4 порції:

Для фрикадельок
200 г яловичої грудинки
200 г яловичої вирізки
1 цибулина (приблизно 50 г)
2 зубчики часнику
30 г панірувальних сухарів «Панко»
1 яйце
½ пучка свіжої петрушки
2 ч.л. сушеного орегано
1 ч.л. сушеної м'яти
1 ч.л. меленого кмину
¼ чайної ложки приправи чилі
1 дрібка меленої гвоздики
½ ч. л. солі
¼ ч. л. чорного перцю (свіжомеленого)
3 ст. л. оливкової олії, яка підходить для смаження

Для томатного соусу
1 зубчик часнику
400 г нарізаних консервованих помідорів
½ чайної ложки кориці, 1 ч.л. мед
½ чайної ложки сушеного орегано
½ чайної ложки сушеного базиліку
½ ч. л. солі
2 щіпки чорного перцю (свіжозмеленого)
4 хлібці піта (приблизно по 60 г на порцію)

Інформація про поживну цінність: В одній порції приблизно: 487 ккал | 22 г білка | 28 г жиру | 33 г вуглеводів

Час приготування: 30 хвилин

Загальний час: 47 хвилин

Спосіб приготування:

1
Наріжте яловичу грудинку й вирізку шматочками розміром 3 см. Почистьте цибулю та часник, а тоді розріжте на 8 шматків. Установіть насадку для м'ясорубки з диском із середніми отворами (4,5 мм). Поставте миску під вихідний отвір і подрібніть м'ясо з цибулею та зубчиками часнику на фарш за допомогою штовхача (на максимальному рівні потужності) .

2
У велику миску покладіть панірувальні сухарі, яйце та влийте 3 ст. л. води, перемішайте й залиште трохи постояти. Додайте дрібно нарізане листя петрушки. Додайте фарш, сушений орегано, сушену м'яту, мелений кмин, пластівці чилі, мелену гвоздику, сіль і чорний перець, а тоді все добре перемішайте.

3
Вологими руками сформуйте з фаршу 16 кульок однакового розміру та обсмажте кожну з усіх боків на оливковій олії у великій глибокій сковороді на середньому вогні протягом 2 хвилин. Вийміть фрикадельки зі сковороди і відкладіть.

4
Для приготування соусу почистьте та дрібно наріжте часник. Розігрійте на сковороді нарізані консервовані помідори, корицю, мед, сушений орегано, базилік, сіль і чорний перець і залиште тушкуватися приблизно на 5 хвилин. Викладіть на сковороду фрикадельки й тушкуйте ще 12 хвилин або поки соус не загусне, а фрикадельки не приготуються.

5
Викладіть фрикадельки з томатним соусом на тарілки та подавайте з хлібцем піта.

Порада: Замість змішаного фаршу можна використовувати телячий або баранячий фарш. Або додайте в томатний соус сир фета для ще більш кремової консистенції.

Енергетичні кульки з фініків
Енергетичні кульки з фініків в керамічних мисках.

Ці легкі у приготуванні та смачні енергетичні кульки швидко зарядять вас енергією, поки ви в дорозі.

Рівень складності: Легкий

Додаткові пристосування: 2 миски

Інгредієнти на 20 кульок :
1 морква (приблизно 100 г)
80 г мигдалю
40 г волоських горіхів
0,5 стручка ванілі
180 г фініків без кісточок
30 г кокосової стружки
½ ч. л. меленого імбиру
1 ч. л. меленої кориці

Інформація про поживну цінність: У 100 г приблизно: 358 ккал | 7 г білка | 21 г жиру | 39 г вуглеводів

Час приготування: 15 хвилин

Загальний час: 15 хвилин

Спосіб приготування:

1
Почистьте моркву. Установіть насадку для подрібнення з барабаном для дрібного шинкування. Поставте миску під вихідний отвір і подрібніть моркву за допомогою штовхача

2
Змішайте нарізані великими шматками мигдаль і волоські горіхи з насінням ванілі, додайте фініки без кісточок, 15 г подрібненої кокосової стружки, мелений імбир і мелену корицю. Зніміть насадку для шинкування та встановіть насадку для м'ясорубки з диском із середніми отворами (4,5 мм). Поставте миску під вихідний отвір. Подрібніть суміш фініків і моркви на густу, однорідну масу за допомогою штовхача (на максимальному рівні потужності).

3
Сформуйте з суміші 20 однакових за розміром кульок та обваляйте їх у решті подрібненої кокосової стружки. Можна куштувати відразу або зберігати в холодильнику в герметичному контейнері.

Порада: Ви можете сміливо змінювати інгредієнти та створювати нові смаки. До прикладу, спробуйте інші сухофрукти, горіхи та спеції або обваляйте енергетичні кульки в какао-порошку чи мелених горіхах.

Рибні оладки
Рибна оладка з салатом в булочці на тарілці.

Смачна страва з півночі Німеччини!

Рівень складності: Легкий

Додаткові пристосування: миска, сковорода

Інгредієнти на 4 порції:
400 г філе минтая
1 цибулина (приблизно 50 г)
1 яйце
80 г панірувальних сухарів
1 ст. л. лимонного соку
¼ пучка петрушки
½ ст. л. солі
¼ ст. л. перцю
Соняшникова олія для смаження

Інформація про поживну цінність: В одній порції приблизно: 504 ккал | 34 г білка | 32 г жиру | 58 г вуглеводів

Час приготування: 27 хвилин

Загальний час: 27 хвилин

Спосіб приготування:

1
Для приготування рибних оладок наріжте філе минтая шматочками розміром 3 см. Почистьте цибулю та розріжте на 8 частин. Установіть насадку для м'ясорубки з диском із великими отворами (8 мм). Поставте миску під вихідний отвір і подрібніть філе минтая разом з цибулею на рибний фарш за допомогою штовхача (на максимальному рівні потужності).

2
Змішайте яйце, 40 г панірувальних сухарів, лимонний сік, петрушку, сіль і чорний перець з рибною сумішшю.

3
Сформуйте з рибної суміші 4 рибні оладки та обваляйте їх у решті панірувальних сухарів. Викладайте по декілька рибних оладок на сковороду й обсмажуйте з обох боків на соняшниковій олії на середньому вогні приблизно 3 хвилини до утворення золотистої скоринки.

Порада: Цей соковитий рибний пиріг смакує з ремуладом, салатом і цибулею, загорнутими в хрустку булочку з цільнозернового хліба. Або ж скуштуйте цей кулінарний шедевр з північної Німеччини з салатом зі свіжої картоплі.

Пиріжки з яловичиною
Яловичі котлети, викладені з салатом і хлібною булочкою на дошці.

Приготувати улюблені домашні бургери з цими соковитими яловичими котлетами дуже

Рівень складності: Легкий

Спеціальні аксесуари: миска, сковорода

Інгредієнти на 4 порції:
500 г яловичої грудинки
1 цибулина (приблизно 50 г)
1 зубчик часнику
1 яйце
2 ст. л. панірувальних сухарів
1 ч. л. гірчиці середньої гостроти
1 ч. л. томатного пюре
1 ч.л. сіль
¼ ч. л. свіжомеленого чорного перцю
2 ст. л. соняшникової олії

Інформація про поживну цінність: В одній порції приблизно: 331 ккал | 32 г білка | 21 г жиру | 3 г вуглеводів

Час приготування: 22 хвилини

Загальний час: 30 хвилин

Спосіб приготування:

1
Щоб приготувати котлети для бургерів, наріжте яловичу грудинку шматочками розміром 3 см. Почистьте цибулю та часник, а тоді розріжте на 8 шматків. Установіть насадку для м'ясорубки з диском із середніми отворами (4,5 мм). Поставте миску під вихідний отвір і подрібніть м'ясо з цибулею та часником на фарш за допомогою штовхача (на максимальному рівні потужності). Додайте яйце, панірувальні сухарі, гірчицю середньої гостроти, томатне пюре, сіль, чорний перець, а тоді все ретельно перемішайте.

2
Сформуйте з фаршу 4 котлети й обсмажте їх з обох боків на соняшниковій олії на сковороді на середньому вогні приблизно 8 хвилин.

Порада: Подавайте ці смачні яловичі котлети на підсмажених булочках для бургерів з вашими улюбленими начинками та соусом. Щоб зробити смачні чизбургери, покладіть шматочок сиру Чедер на кожну котлету, поки вони гарячі. Так сир розплавиться і набуде смачної кремової текстури!

Веганська ковбаса «братвурст»
2 тарілки веганських ковбасок з пюре з солодкої картоплі.

Ковбаса «братвурст» з рослинних інгредієнтів має ніжну консистенцію та насичений смак.

Рівень складності: Середній

Додаткові пристосування: 2 миски, деко, сковорода

Інгредієнти на 4 порції:
300 г сейтану (готового до вживання)
4 ст. л. дріжджових пластівців
3 ст. л. борошна
2 ч. л. солі
2 ч. л. копченої паприки (меленої)
2 ч. л. сушеного майорану
2 ч. л. лимонної цедри (натертої)
1 ч. л. білого перцю
1 ч. л. меленого кмину
1 ч. л. часникового порошку
½ ч. л. тертого мускатного горіха
250 г консервованої білої квасолі (без рідини)
1 цибулина (приблизно 50 г)
5 ст. л. соняшникової олії
200 мл соєвого напою
150 мл води
Харчова плівка
3 ст. л. соняшникової олії для смаження

Інформація про поживну цінність: В одній порції приблизно: 396 ккал | 30 г білка | 21 г жиру | 24 г вуглеводів

Час приготування: 30 хвилин

Загальний час: 2 години

Спосіб приготування:

1
Щоб приготувати веганську ковбасу «братвурст», змішайте у великій мисці сейтан, дріжджові пластівці, борошно, сіль, копчену паприку, сушений майоран, терту лимонну цедру, білий перець, мелений кмин, часниковий порошок і тертий мускатний горіх.

2
Злийте рідину з білої квасолі, але не виливайте її. Почистьте цибулю та розріжте на 8 частин. Установіть насадку для м'ясорубки з диском із середніми отворами (4,5 мм). Поставте миску під вихідний отвір і подрібніть білу квасолю разом з цибулею на не дуже великі шматочки за допомогою штовхача (на максимальному рівні потужності). Змішайте суміш з рідиною, злитою з квасолі, соняшниковою олією, соєвим напоєм і водою.

3
Додайте квасолеву суміш до суміші сейтану та перемішайте до утворення однорідного тіста. Дайте тісту постояти приблизно 15 хвилин.

4
Розділіть тісто на 8 частин, покладіть кожну окрему частину на шматок харчової плівки та сформуйте ковбаску довжиною приблизно 22 см. Закрутіть кінці харчової плівки, для фіксації. Загорніть кожну ковбаску в окремий шматок алюмінієвої фольги, викладіть на деко та готуйте на пару, дотримуючись інструкцій:
Рівень установлення деки 3 (середній)
Режим Steam Plus: 100 °C
Час випікання: приблизно 30 хвилин

5
Вийміть ковбаски з духовки й залиште охолоджуватися приблизно на 1 годину.

Порада: Якщо у вашій духовці немає функції приготування на пару, просто тушкуйте загорнуті сосиски на водяній парі за температури близько 95 °C приблизно 20 хвилин. Веганська ковбаса «братвурст» чудово смакує з пюре з солодкої картоплі та вашим улюбленим соусом.

Установлення насадки для подрібнювача та рецепти.

М'ясорубка MultiPower серії 4 з окремими насадками, камерою для фаршу, подрібнювальним барабаном і кільцевою гайкою, з ілюстрацією процесу встановлення.

1. Установіть і закріпіть камеру для фаршу

2. Встановіть бажаний подрібнювальний барабан

3. Затягніть кільцеву гайку та вирівняйте її з запобіжником

А завдяки великому лотку для продуктів і штовхачу дуже зручно завантажувати продукти у м’ясорубку.

Салат з червоної капусти
Страва, приготована за допомогою м'ясорубки, з салатом з нашинкованої червоної капусти, кульками фалафель і хумусом.

Скуштуйте наш неперевершений салат з червоної капусти, щоб насолодитися яскравим смаком.

Рівень складності: Легкий

Спеціальні аксесуари : 1 чаша

Інгредієнти на 8 порцій:
450 г червоної капусти
1 червона цибулина (приблизно 50 г)
1 морква (приблизно 80 г)
1 яблуко (приблизно 200 г)
2 ст. л. червоного винного оцту
1 ч. л. гірчиці середньої гостроти
150 г йогурту (1,5 % жирності)
½ ч. л. солі
¼ ч. л. свіжомеленого чорного перцю

Інформація про поживну цінність: В одній порції приблизно: 52 ккал | 3 г білка | 1 г жиру 10 г вуглеводів

Час приготування: 5 хвилин

загальний час: 10 хвилин

Спосіб приготування:

1
Для приготування салату наріжте червону капусту смужками шириною приблизно 3 см. Почистьте червону цибулю, моркву та яблуко. Розріжте цибулину навпіл, виріжте серцевину яблука. Установіть насадку для подрібнення з барабаном для дрібного шинкування. Поставте велику миску під вихідний отвір і подрібніть всі інгредієнти за допомогою штовхача (на мінімальному рівні потужності).

2
У миску додайте червоний винний оцет, гірчицю середньої гостроти, 150 г йогурту (1,5 % жирності), сіль і чорний перець. Перемішайте та поставте в холодильник для охолодження перед подачею.

Порада: Цей чудовий салат з червоної капусти чудово смакує з хрустким фалафелем із золотавою скоринкою Ознайомтеся з нашим рецептом хрусткого фалафеля на цій сторінці.

Рис з цвітною капустою
Миска з рисом з цвітної капусти, приготованим за допомогою м'ясорубки, біля суцвіть цвітної капусти.

Чудовий гарнір, який особливо добре смакує із зеленим карі.

Рівень складності: Легкий

Додаткові пристосування: миска, каструля, сковорода

Інгредієнти на 4 порції:

Для рису з цвітною капустою
800 г суцвіть цвітної капусти
¾ ч. л. солі
2 ст. л. соняшникової олії

Інформація про поживну цінність:
В одній порції приблизно: 40 ккал | 3 г білка | 0,4 г жиру | 8 г вуглеводів

Час приготування: 5 хвилин

Загальний час: 15 хвилин

Спосіб приготування:

1
Для приготування рису з цвітної капусти наріжте суцвіття цвітної капусти на шматочки розміром 3 см. Установіть насадку для подрібнення з барабаном для дрібного шинкування. Поставте миску під вихідний отвір і подрібніть суцвіття цвітної капусти за допомогою штовхача (на максимальному рівні потужності). Перекладіть суміш на сито, посипте сіллю та відставте в сторону, щоб стекла вода.

2
Злегка обсмажте цвітну капусту з рисом на сковороді на 2 ст. л. соняшникової олії на середньому вогні приблизно 5 хвилин.

3
Викладіть рис з цвітною капустою на тарілки та подавайте до столу з улюбленою основною стравою або гарніром.

Порада: Щоб зробити смак більш насиченим, злегка обсмажте цвітну капусту в кунжутній олії або посипте карі обсмаженим кунжутом.

Рис з цвітною капустою чудово смакує з овочевим зеленим карі або у смаженому вигляді з овочами на ваш вибір.

Вологий морквяний пиріг «Аргау»
Морквяний пиріг, приготований за допомогою м'ясорубки, на тарілці поруч з мискою з мигдалем.

Цей класичний швейцарський морквяний пиріг полюбляють і діти, і дорослі.

Рівень складності: Легкий

Додаткові пристосування: Роз’ємна форма для випікання Springform (діаметром 18 см), 2 миски, блендер, деко, каструля

lнгредієнти на 8 шматочків:
2 яєчні білки
150 г цукру
150 г м'якого вершкового масла, нарізаного кубиками
4 яєчних жовтки
100 г меленого мигдалю
170 г пшеничного борошна сорту 550
1½ ст. л. розпушувача
2 ч. л. тертої лимонної цедри
1 дрібка солі
1 велика дрібка меленої кориці
3 морквини приблизно по 80 г кожна
4 ч. л. мигдалевих пластівців
80 г абрикосового джему
120 г цукрової пудри
2 ст. л. лимонного соку
8 марципанових морквин (за бажанням)
Вершкове масло для змащування

Інформація про поживну цінність: В одному шматку приблизно: 561 ккал | 10 г білка | 30 г жиру | 66 г вуглеводів

Час приготування: 20 minutes

Загальний час: 65 minutes

Спосіб приготування:

1
Застеліть форму для випічки (діаметром 18 см) пергаментним папером і змастіть краї невеликою кількістю вершкового масла.

Розігрійте духовку відповідно до рекомендацій виробника: верхній/нижній нагрів: 180

2
Збийте в мисці яєчні білки з 50 г цукру. Поставте суміш у холодильник, дайте охолонути.

3
Збийте в мисці м'яке вершкове масло, яєчні жовтки та решту цукру до утворення піни. Додайте мелений мигдаль, пшеничне борошно сорту 550, розпушувач, терту лимонну цедру, сіль і мелену корицю, а тоді все добре перемішайте.

4
Почистьте моркву. Установіть насадку для подрібнення з барабаном для дрібного шинкування. Поставте миску з тістом під вихідний отвір і дрібно подрібніть моркву за допомогою штовхача (на мінімальному рівні потужності). Додайте збиті яєчні білки та перемішайте все лопаткою до утворення однорідної маси.

5
Вилийте тісто у підготовлену форму для випікання, розрівняйте та випікайте відповідно до інструкцій: поставити форму для випікання на решітку, рівень 2 (нижня третина)
Верхній/нижній нагрів: 180 °C
Час випікання: приблизно 45 хвилин

6
Вийміть пиріг з духовки й дайте йому охолонути.

7
Підсмажте мигдальні пластівці на сковороді на середньому вогні й відставте. Нагрійте абрикосовий джем у каструлі на середньому вогні. Тим часом змішайте цукрову пудру та лимонний сік до утворення гладкої глазурі.

8
Коли пиріг охолоне, вийміть його з форми та змастіть гарячим абрикосовим джемом. Змастіть торт глазур'ю та прикрасьте краї підсмаженими мигдалевими пластівцями. Прикрасьте морквяний пиріг «Аргау» марципановою морквою (якщо є) та подавайте до столу.

Порада: Також можна приготувати морквяний пиріг «Аргау» з меленим фундуком. Просто замініть мелений мигдаль такою ж кількістю меленого фундука.

Овочеві оладки з трав'яним соусом
Овочеві оладки на тарілці, поруч з йогуртовим соусом і миска з нарізаною зеленою цибулею.

Волоські горіхи та різнобарвна овочева суміш роблять ці оладки по-справжньому смачними. Швидкий перекус з йогуртовим соусом зі свіжою зеленню.

Рівень складності: Середній

Додаткові пристосування: 2 миски, сковорода

Інгредієнти на 4 порції:

Для трав’яного соусу
1 пучок різної свіжої зелені
300 г йогурту (3,5 % жирності)
200 г крем-фрешу
½ ч. л. солі
1 дрібка чорного меленого перцю

Для овочевих оладок
2 зелені цибулини
6 морквин (приблизно по 80 г кожна)
2 картоплини (приблизно по 75 г кожна)
75 г волоських горіхів
60 г пшеничного борошна сорту 405
3 яйця
½ ч. л. солодкої меленої паприки
1 ч.л. сіль
70 мл соняшникової олії
2 зелені цибулини (для оформлення)

Інформація про поживну цінність: В одній порції приблизно: 398 ккал | 13 г білка | 20 г жирів | 42 г вуглеводів

Час приготування: 27 хвилин

Загальний час: 27 хвилин

Спосіб приготування:

1
Для приготування трав'яного соусу видаліть листя з пучка свіжої зелені та дрібно наріжте. Змішайте в мисці з йогуртом (3,5% жирності), вершками, сіллю та чорним перцем та поставте охолоджуватися.

2
Для приготування овочевих оладок наріжте зелену цибулю тонкими кільцями й відставте в сторону. Почистьте моркву й картоплю, розріжте картоплю навпіл або на четвертинки, залежно від розміру. Установіть насадку для подрібнення з барабаном для дрібного шинкування. Поставте миску під вихідний отвір і подрібніть моркву, картоплю та волоські горіхи за допомогою штовхача (на максимальному рівні потужності). Додайте зелену цибулю, борошно типу 405, яйця, солодку паприку та сіль, а тоді все добре перемішати.

3
На сковороді розігрійте соняшникову олію. Столовою ложкою викладіть овочево-яєчну суміш невеликими порціями на сковорідку, притискаючи, щоб вийшли маленькі оладки. Обсмажте з обох боків на середньому вогні до золотистої хрусткої скоринки.

4
Наріжте 2 цибулини дрібними кільцями. Викладіть овочеві оладки з трав'яною заправкою на тарілки та подаємо, прикрасивши зеленою цибулею.

Порада: Щоб урізноманітнити смак, спробуйте використовувати різні інгредієнти, наприклад, кабачки або гарбуз для приготування тіста.

Пельмені з начинкою з яловичого фаршу й овочів
Начинені пельмені на тарілках, поруч палички для їжі та мисочки з зеленою цибулею та насінням чорного кунжуту.

Ці ситні пельмені в азійському стилі з начинкою з фаршу й овочів перенесуть ваші смакові рецептори у смачну подорож.

Рівень складності: Складний

Додаткові пристосування: 3 миски, блендер, кухонний рушник, сковорідка, качалка

Інгредієнти на 4 порції:
260 г пшеничного борошна сорту 405
140 мл гарячої води
¼ червоного перцю чилі
1 шматочок імбиру (приблизно 2 см
1 морква (приблизно 80 г)
50 г печериць
100 г яловичої грудинки
3 цибулини-шалот (приблизно по 40 г кожна)
2 зубчики часнику
2 ст. л. кунжутної олії
2 ст. л. світлого соєвого соусу
½ ч. л. Вустерський соус
1 ч. л. панірувальних сухарів
¼ ч. л. солі
2 щіпки чорного перцю (свіжозмеленого)
150 г капусти бок-чой
2 ст. л. соняшникової олії
1 ст. л. чорного кунжуту (для оформлення)
2 зелені цибулини (для оформлення)

Інформація про поживну цінність: В одній порції приблизно: 504 ккал | 24 г білка | 19 г жиру | 55 г вуглеводів

Час приготування: 1 година

Загальний час: 1 година 40 хвилин

Спосіб приготування:

1
Вимісіть круте тісто з пшеничного борошна сорту 405 з гарячою водою приблизно 10 хвилин. Накрийте вологим кухонним рушником і залиште постояти принаймні на 1 годину.

2
Очистьте червоний перець чилі від насіння, почистьте та дрібно наріжте імбир. Почистьте моркву, очистьте шампіньйони та розріжте навпіл. Установіть насадку для подрібнення з барабаном для грубого шинкування. Поставте миску під вихідний отвір, подрібніть моркву та шампіньйони за допомогою штовхача й відставте (не більше ніж на хвилину).

3
Наріжте яловичу грудинку шматочками по 3 см. Почистьте цибулю шалот і зубчики часнику, розріжте цибулю шалот навпіл. Зніміть насадку для шинкування та встановіть насадку для м'ясорубки з диском із середніми отворами (4,5 мм). Поставте миску під вихідний отвір, поступово подрібніть яловичину, цибулю шалот і зубчики часнику в фарш за допомогою штовхача (на максимальному рівні потужності).

4
Обсмажте овочі та фарш на сковороді на 2 ст. л. кунжутної олії на середньому вогні приблизно 7 хвилин. Змішайте зі світлим соєвим соусом, вустерським соусом, панірувальними сухарями, сіллю та чорним перцем. Додайте капусту бок-чой, нарізану тонкими смужками, та смажте ще 3 хвилини, доки вона не стане трохи м’якою. Дайте охолонути.

5
На присипаній борошном робочій поверхні вимісіть тісто руками та сформувати 2 рулети. Розділіть кожен рулет на 8 однакових за розміром шматочків і розкачайте в тонкі коржі (діаметром 10 см). Після охолодження викладіть по 1-2 ч. л. начинки в середину кожного з них. Злегка змочіть край однієї половини та притисніть його до краю протилежної половини посередині. Сформуйте традиційну форму японського пельменя та щільно притисніть краї один до одного. Викладіть пельмені на присипану борошном тарілку.

6
Розігрійте 2 ст. л. соняшникової олії на сковороді на середньому вогні. Обсмажте пельмені в олії протягом 2–3 хвилин, поки вони не підрум'яняться знизу. Додайте ½ склянки води та готуйте пельмені на пару під кришкою приблизно 7 хвилин, поки вода не випарується.

7
Наріжте зелену цибулю тонкими кільцями. Розкладіть пельмені на тарілки, прикрасьте чорним кунжутом і зеленою цибулею та подавайте з улюбленим соусом.

Порада: Для смачної начинки можна використати такі овочі, як перець або броколі.

Установлення насадки для начинення ковбаси та рецепти.

Ілюстрація збірки м'ясорубки MultiPower Series 4 з окремими насадками, а також камерою для фаршу, шнеком подачі, опорним кільцем, насадкою для ковбаси та кільцевою гайкою.

1. Установіть і закріпіть камеру для фаршу

2. Установіть шнек подачі в камеру для фаршу

3. Установіть опорне кільце

4. Установіть насадку для ковбасок

5. Затягніть передню гайку та вирівняйте її з запобіжником

А завдяки великому лотку для продуктів і штовхачу дуже зручно завантажувати продукти у м’ясорубку.

Ковбаски з карі
Тарілка з ковбасками та соусом карі поруч з картоплею фрі та мисочками з кетчупом і спеціями.

Приготуйте вдома класичну німецьку ковбаску з карі за цим смачним рецептом.

Рівень складності: Складний

Додаткові пристосування: 3 миски, сковорода

Інгредієнти на 4 порції:

Для ковбаси «братвурст»
300 г свинячої грудинки
200 г вирізки
1,5 м свинячої оболонки для ковбасок (розмір 28/30)
100 мл вершків (35 % жирності)
1 яйце
1½ ч.л. сіль
½ ч. л. чорного перцю (свіжомеленого)
1 ч. л. лимонного соку
2 ч. л. сушеного майорану
½ ч. л. меленого кмину
½ ч. л. тертого мускатного горіха

Для соусу карі
300 г томатного кетчупу
100 мл води
1 ст. л. меду
1½ ст. л. порошку карі
½ ч. л. гострої паприки (меленої)
1 ч.л. сіль
¼ ч. л. чорного перцю (свіжомеленого)

Інформація про поживну цінність: В одній порції приблизно: 681 ккал | 41 г білка | 40 г жирів | 19 г вуглеводів

Час приготування: 30 хвилин

Загальний час: 40 хвилин

Спосіб приготування:

1
Щоб приготувати ковбасу «братвурст», зніміть шкірку зі свинячої грудинки. Наріжте свинячу грудинку й вирізку шматочками розміром приблизно 3 см. Замочіть свинячу оболонку для ковбаси відповідно до інструкцій на упаковці.

2
Установіть насадку для м'ясорубки з диском із середніми отворами (4,5 мм). Поставте миску під вихідний отвір і поступово перемеліть м’ясо на фарш для ковбасок за допомогою штовхача (на максимальному рівні потужності).

3
До м'яса додайте вершки (35 % жирності), яйце, сіль, чорний перець, лимонний сік, сушений майоран, мелений кмин і тертий мускатний горіх, а тоді перемішайте все руками.

4
Зніміть насадку для м'ясорубки та встановіть насадку для начинення ковбаси. Натягніть замочену свинячу оболонку на насадку для начинення ковбаси та зав'яжіть вузол на кінці. Поступово наповнюйте оболонку м'ясом з лотка для начинення, переконуючись, що всередину потрапляє якомога менше повітря, і намагаючись не переповнити її, щоб оболонка не розірвалася (на максимальному рівні потужності). На кінці зав'яжіть ще один вузол, а потім скрутіть 4 ковбаски однакового розміру.

5
Обсмажте домашні ковбаски «братвурст» рівномірно з усіх боків на сковороді на 30 мл соняшникової олії на середньому вогні.

6
Щоб приготувати соус карі, додайте в миску томатний кетчуп, воду, мед, порошок карі, гостру паприку, сіль і чорний перець, а тоді перемішайте. Наріжте ковбаски «братвурст» шматочками завтовшки 1 см і змішайте з соусом карі.

7
Присипте ковбаски з карі порошком карі та подавайте до столу.

Порада: Картопляні скибочки, картопля фрі, чипси з солодкої картоплі або білий хліб чудово смакують з ковбасками з карі.

Домашня ковбаса «братвурст» з сиром
Смажені ковбаски, викладені на дерев'яній дошці поруч з картопляним салатом і мисками з гарніром.

Ця ковбаса «братвурст» з сиром по-новому розкриває класичну страву завдяки ідеальному поєднанню спецій.

Рівень складності: Складний

Додаткові пристосування: 3 миски, 2 каструлі, сковорода

Інгредієнти на 4 порції:
300 г свинячої грудинки
200 г вирізки
125 г альпійського сиру
2 ч. л. солі
¾ ч. л. білого перцю (свіжомеленого)
¼ ч. л. тертого мускатного горіха
¼ ч. л. тертої лимонної цедри
1 ч. л. сушеного майорану
¼ ч. л. меленого кмину
¼ ч. л. часникового порошку
½ ч. л. меленого духмяного перцю
1,5 м свинячої оболонки для ковбасок (розмір 28/30)
Соняшникова олія для запікання

Інформація про поживну цінність: В одній порції приблизно: 467 ккал | 28 г білка | 39 г жирів | 0,4 г вуглеводів

Час приготування: 30 хвилин

Загальний час: 50 хвилин

Спосіб приготування :

1
Щоб приготувати ковбаса «братвурст» з сиром, зніміть шкірку зі свинячої грудинки. Наріжте свинячу грудинку й вирізку шматочками розміром приблизно 3 см. Замочіть свинячу оболонку для ковбаси відповідно до інструкцій на упаковці.

2
Наріжте альпійський сир смужками шириною 2 см. Установіть насадку для подрібнення з барабаном для грубого шинкування. Поставте миску під вихідний отвір і подрібніть альпійський сир за допомогою штовхача (на мінімальному рівні потужності).

3
Зніміть насадку для шинкування та встановіть насадку для м'ясорубки з диском із середніми отворами (4,5 мм). Поставте миску під вихідний отвір і поступово перемеліть м’ясо на фарш для ковбасок за допомогою штовхача (на максимальному рівні потужності).

4
До м'яса додайте подрібнений сир, сіль, білий перець, тертий мускатний горіх, лимонну цедру, сушений майоран, мелений кмин, часниковий порошок та мелений духмяний перець, а тоді ретельно перемішайте все руками.

5
Зніміть насадку для м'ясорубки та встановіть насадку для ковбаси. Натягніть замочену свинячу оболонку на насадку для начинення ковбаси та зав'яжіть вузол на кінці. Поступово наповнюйте оболонку сумішшю м’яса та сиру з лотка для начинення, переконуючись, що всередину потрапляє якомога менше повітря, і намагаючись не переповнити її, щоб оболонка не розірвалася (на максимальному рівні потужності). На кінці зав'яжіть ще один вузол, а потім скрутіть 8 ковбасок однакового розміру. Накрийте кришкою та дайте охолонути.

6
Обсмажте ковбасу «братвурст» з сиром рівномірно з усіх боків на сковороді на соняшникової олії на середньому вогні.

7
Викладіть ковбасу «братвурст» з сиром на тарілку та подавайте з улюбленим гарніром.

Порада: Замість альпійського сиру спробуйте сир «Емменталь» або інший ароматний сорт сиру.

Установлення насадки для котлет кеббе та рецепти.

Ілюстрація збірки м'ясорубки MultiPower Series 4 з окремими насадками, а також камерою для фаршу, шнеком подачі, насадкою для котлет кеббе та кільцевою гайкою.

1. Установіть і закріпіть камеру для фаршу

2. Установіть шнек подачі в камеру для фаршу

3. Встановіть насадку для котлет кеббе

4. Затягніть передню гайку та вирівняйте її з запобіжником

А завдяки великому лотку для продуктів і штовхачу дуже зручно завантажувати продукти у м’ясорубку.

Східні кульки з фаршу з додаванням булгуру з йогуртово-м'ятним соусом (кеббе)
Яловичий кеббе, викладений на тарілці з м'ятним йогуртом.

Котлети кеббе - популярна на Близькому Сході страва, що готується з пряного м'ясного фаршу в хрусткому паніруванні з булгуру. Чудово смакує з м'ятним йогуртом.

Рівень складності: середній

Додаткові пристосування: 3 миски, 2 сковорідки

Інгредієнти на 4 порції:

Для тіста
300 г булгуру
1,5 ч. л. солі
1 ч. л. чорного перцю (свіжомеленого)
2 дрібки меленого кмину
1 ч. л. меленого духмяного перцю
0,5 ч. л. меленої кориці
1 дрібка меленого мускатного горіха
1 дрібка порошку чилі
450 мл окропу

Для начинки
3 ст. л. кедрових горіхів
2 шматки нежирної яловичини по 300 г (всього 600 г)
1,5 цибулини (приблизно 75 г)
2 зубчики часнику
1,5 ст. л. соняшникової олії для смаження
3 ст. л. свіжої петрушки
2 ч. л. меленого кмину
1,5 ч. л. меленого духмяного перцю
1 ч. л. меленої кориці
1 ч.л. сіль
1 ч. л. чорного перцю (свіжомеленого)

Для сосусу
2 ст. л. свіжої м'яти
250 г йогурту (3,5 % жирності)
2 ст. л. лимонного соку
0,5 ч. л. солі
1 дрібка чорного перцю (свіжомеленого)

Інформація про поживну цінність: В одній порції приблизно: 812 ккал 45 г білка | 37 г жирів | 68 г вуглеводів

Час приготування: 1 година 8 хвилин

Загальний час: 1 година 35 хвилин

Спосіб приготування:

1
Для приготування тіста змішайте в мисці булгур, сіль, чорний перець, мелений кмин, духмяний перець, корицю, мускатний горіх і порошок чилі. Залийте окропом і залиште підходити приблизно на 30 хвилин.

2
Для начинки обсмажте кедрові горіхи на сковороді без олії на середньому вогні до золотистого кольору. Перекладіть в миску та залиште постояти.

3
Почистьте цибулю та часник, а тоді розріжте на 8 шматків. Наріжте перший шматок нежирної яловичини вагою 300 г на шматочки розміром 3 см. Установіть насадку для м'ясорубки з диском із середніми отворами (4,5 мм). Поставте миску під вихідний отвір і подрібніть м'ясо з цибулею та зубчиками часнику на фарш за допомогою штовхача (на максимальному рівні потужності).

4
Обсмажте суміш фаршу й цибулі на соняшниковій олії на середньому вогні приблизно 7 хвилин, доки вона не стане розсипчастою.

5
Дрібно наріжте листя петрушки й додайте до фаршу. Всипте мелений кмин, духмяний перець, корицю, сіль, чорний перець та обсмажені кедрові горіхи та смажте ще 2 хвилини. Зніміть фарш з плити й залиште до повного охолодження.

6
Тим часом наріжте другий шматок нежирної яловичини вагою 300 г на шматочки розміром 3 см. Установіть насадку для м'ясорубки з диском з дрібними отворами (3 мм). Поставте миску під вихідний отвір і перемеліть м’ясо на фарш за допомогою штовхача (на максимальному рівні потужності). Перемеліть ще раз отриманий фарш як в попередньому кроці (на максимальному рівні потужності). Далі подрібніть замочену суміш булгуру з кроку 1 на м'яку масу за допомогою штовхача (на максимальному рівні потужності).

7
Вимісіть булгурну суміш із сирим фаршем у тісто протягом 10 хвилин. Дайте тісту постояти 10 хвилин.

8
Зніміть насадку для м'ясорубки та встановіть насадку для котлет кеббе. Сформуйте з тіста смужки товщиною 3 см. Сформуйте з них оболонку за допомогою штовхача (на максимальному рівні потужності). Розріжте оболонку на бажану довжину.

9
Змоченими пальцями закрийте одну сторону оболонки, щоб сформувати конічну форму, викладіть ложкою трохи приготованого фаршу в отвір і закрийте його чайною ложкою, щоб створити класичну форму кеббе.

10
На сковороді розігрійте велику кількість соняшникової олії, акуратно викладіть кеббе в гарячу олію й обсмажте з усіх боків до золотистої скоринки.

11
Щоб приготувати йогуртово-м'ятний соус, змішайте в мисці йогурт, лимонний сік, сіль і чорний перець. Додайте дрібно нарізане листя свіжої м'яти. Подавайте гарячі східні кульки з булгуру та фаршу з йогуртово-м'ятним соусом і насолоджуйтеся.

Порада: Традиційно цю страву готують з ягнятини. Для ще більш насиченого смаку спробуйте додати до начинки 2 ст. л. родзинок.

Хочете дізнатися більше?

Аксесуари для м'ясорубки.

Дізнайтеся більше про всі аксесуари, доступні для вашого м'ясорубки.

Скористайтесь нашою 10-річною гарантією на мотор.

На вашу м'ясорубку MultiPower серії 4 надається 10-річна гарантія на мотор Зареєструйте її тут, щоб скористатися всіма перевагами.

MyBosch

Зареєструйтеся безкоштовно та насолоджуйтесь перевагами!

Інформаційна підтримка

Зверніться до нас у зручний Вам спосіб.

Телефонуйте протягом дня з 9:00 по 18:00, окрім суботи, неділі та державних свят.Наша робота залежить від наявності електропостачання, доступу до інтернету та поточної ситуації щодо повітряних тривог в нашому регіоні (для звернень споживачів). 0 800 300 152, 0 800 400 152

Інформаційні питання можна задавати за електронною адресою (для звернень споживачів) : infoline-ua@bshg.com

Відкрийте для себе Bosch

Відкрийте для себе якісні, досконалі та надійні прилади

Знайти магазин

Знайти магазин або сервісний центр неподалік