Соус з червоного вина | Картопляне пюре | Стейк на грилі та овочі |
1 цибулина 1 морквина 1 селера 200 мл червоного вина 500 мл бульйону з яловичини/курятини 2 ст.л. томатної пасти 2 лаврових листа 5 гілочок свіжого тмину 20 мл олії 1 кг яловичини |
1 кг картоплі 200 мл молока/вершків 1 ст.л. вершкового масла кімнатної температури дрібка солі |
600-880 г рібай на кістці 5 шт. бебі-моркви 8 шт. стебелів спаржі 8 шт. томатів черрі 6 шт. бебі-кукурудзи 1 ч.л. нарізаного часнику 250 г вершкового масла кімнатної температури кілька дрібок солі мелений білий перець морська сіль свіжемелений чорний перець |
1. Приготування соусу з червоного вина
1. На розігріту пательню виливаємо олію та запікаємо яловичину до карамельного кольору.

2. Виймаємо яловичину. На ту ж пательню висипаємо нарізану цибулю, моркву, селеру та томатну пасту, обсмажуємо.
3. Додаємо червоне вино. Кладемо яловичину до овочів, а також додаємо лаврове листя, свіжий тмин, яловичий/курячий бульйон та вершкове масло

4. Доводимо все до кипіння, поки консистенція не буде нагадувати соус. Виймаємо овочі з пательні.

5. Розігрійте духову шафу завчасно на 180°С з функцією 4D Hot Air.

2. Приготування картопляного пюре
6. Посоліть воду, що кипить в каструлі, та варіть картоплю на повільному вогні поки вона не стане м’якою. Зливаємо воду з картоплі та робимо з ней пюре.

7. Підігріваємо молоко/вершки у каструлі. В іншій каструлі підігріваємо картопляне пюре, додаємо вершкове масло та тепле молоко/вершки. Варіть картоплю з вершками на повільному вогні поки вона не стане в’язкою.

3. Приготування стейку на грилі та овочів
8. Посоліть воду, що кипить в каструлі. Потім додаємо бебі-моркву, бебі-кукурудзу та спаржу, готуємо овочі приблизно 8 хвилин. Зливаємо воду, овочі кладемо на тарілку.
9. Смажимо стейк на розігрітій пательні-гриль. Змащуємо яловичину вершковим маслом та приправляємо морською сіллю та свіжемеленим перцем. Обсмажуйте яловичину з обох сторін до золотистої скоринки.

10. Запікаємо обсмажений стейк у духовій шафі при температурі 180°С протягом 15-20 хвилин з функцією 4D Hot Air. Час від часу стейк перевертаємо, змащуємо з обох сторін вершковим маслом.
11. Розтоплюємо чайну ложку вершкового масла на пательні та смажимо нарізаний часник. Потім тушимо томати черрі, варені бебі-кукурудзу, моркву та спаржу. Приправляємо їх сіллю та меленим білим перцем.

12. Подаємо з картопляним пюре, нарізаною яловичиною, тушеними овочами та соусом з червоного вина.