Неважливо, чи це хрустка смачна картопля, смажена у фритюрі, чи це легка пікантна заправка для салату - олія відіграє велику роль у нашій повсякденній кулінарії. Вона урізноманітнює смак, текстуру, а також вміст поживних речовин в їжі, яку ми споживаємо. Оскільки сьогодні існує велике різноманіття олії, доступної на полицях супермаркетів, може бути важко знати з чого розпочати, коли йде мова про використання правильної олії для певного способу приготування.

Неправильний вибір олії під час приготування салату може зробити його в'ялим та несмачним, а використання дрессінгу під час смаження "придушить" смак делікатних овочів та може надати гіркого присмаку м`ясу. Знайдіть в нашій маленькій інструкції, яку олію слід використовувати під час приготування певних страв.

Щасливого приготування страв!

Олія авокадо

Олія авокадо.

Олія авокадо зазвичай виразного зеленуватого відтінку та має м'який горіховий смак з трошки легким фруктовим ароматом авокадо. Багата на калій, вітаміни А, Е та D, хороші мононенасичені жири. Це - ідеальна олія на кухні. Її висока температура кипіння, 271 градус Цельсія, робить цю олію ідеальною для всіх видів смаження та навіть для фритюру.

Олія каноли

Олія каноли.

Олія каноли золотавого кольору має легкий та нейтральний смак та загалом універсальна на кухні. Вона має низький вміст насичених жирів, високу точку кипіння та загалом доступна кожному. Температура кипіння - 204 градуси Цельсія. Вона вважається мононасиченим жиром, що робить її кориснішою, ніж олії з насиченими жирами або трансжирами. Також вона багата на Омега-3 та альфа-лінолеву кислоту. Ми радимо використовувати олію каноли для приготування на кожен день, але уникати її використання для заправки салатів, оскільки вона фактично не має смаку та не додасть аромату Вашому салату.

Кокосова олія

Кокосова олія.

Кокосова олія - прозора з приємним ароматом. Отримують її з м'якоті кокоса. Її популярність зростає протягом останніх кількох років, оскільки вегетаріанці використовують її замість масла та олій на основі тваринних жирів. Кокосова олія має природний солодкий смак, що робить її ідеальною для випікання, а також обсмаження на малому та середньому вогні. Однак, через низьку температуру кипіння, 177 градусів Цельсія, та той факт, що вона багата на насичені жири, її варто споживати в невеликій кількості.

Кукурудзяна олія

Кукурудзяна олія.

Кукурудзяна олія одна з найзвичніших олій, яку використовують як в домашньому, так і в промисловому господарстві. Багата на аліфатичну кислоту Омега-6, фітостерин та вітамін Е, вона ідеально підходить для смаження у фритюрі та виробництва маргарину. Але її не варто використовувати для салатної заправки. Її нейтральний смак робить її хорошим замінником масла у випічці. Однак, кукурудзяна олія також багата на насичені жири та має малий вміст хороших жирів, тож більшість вважає її однією з найшкідливіших для здоров'я.

Кунжутна олія

Кунжутна олія.

Кунжутна олія має найнасиченіший та найприємніший аромат серед усіх олій в цій інструкції, та може бути двох видів - світла та темна. Світла кунжутна олія підходить для смаження у фритюрі (але тільки якщо Ви хочете, щоб Ваша їжа мала запах та присмак кунжуту), в той час як темна кунжутна олія краща для соусів та салатної заправки. Однак, випічка з кунжутною олією часто має гіркий смак, тож не варто обирати її для випікання. Її температура кипіння становить 232 градуси Цельсія та олія є полінасиченим жиром.

Соняшникова олія

Соняшникова олія.

З легким ароматом та майже без смаку, соняшникова олія використовується для салатних заправок, а також для смаження з високою температурою кипіння - 225 градусів Цельсія. Вона багата на вітамін Е та має низький вміст насичених жирі. Чудовий вибір для випікання, оскільки ця олія не переб'є смак інших спецій та приправ.

Горіхова олія

Горіхова олія.

Горіхова олія на першому місці, якщо справа стосується смаження у фритюрі. Через свій легкий, горіховий та приємний аромат, яким вона наділяє їжу. Вона досить універсальна для смаження, салатних заправок та будь-чого, що потребує легкого, нейтрального смаку. Це - мононенасичений жир та її температура кипіння становить 232 градусів Цельсія.

Оливкова олія

Оливкова олія.

Оливкова олія холодного віджиму - нерафінована олія, яка вважається чи не найкращою олією, яку тільки можна придбати. Вона темно зеленого кольору та зазвичай має багатий смак - фруктовий, гіркий та трішки гострий. Вона зберігає справжній оливковий смак та містить багато натуральних вітамінів та мінералів, які є в оливках. Однак, в неї нижча температура кипіння, ніж в багатьох інших олій - 160 градусів Цельсія. Добре мати цю смачну та корисну олію під рукою для макання свіжого хліба, салатних заправок та холодних страв.

З іншого боку - світла рафінована оливкова олія. Вона нейтральна на смак та її температура кипіння - 210 градусів Цельсія, але вона не настільки поживна. Цю олію використовують для обсмаження, але не для смаження у фритюрі через свою низьку температуру кипіння.

Пам'ятайте, оскільки смак дійсно на першому місці, в першу чергу важлива ваша обережність у тому, що саме ви їсте, олія в тому ж числі. Споживайте її в міру та будете завжди задоволені Вашими кулінарними шедеврами!

MyBosch

Зареєструйтеся безкоштовно та насолоджуйтесь перевагами!

Інформаційна підтримка

Зверніться до нас у зручний Вам спосіб.

Телефонуйте протягом дня з 9:00 по 18:00, окрім суботи, неділі та державних свят.Наша робота залежить від наявності електропостачання, доступу до інтернету та поточної ситуації щодо повітряних тривог в нашому регіоні (для звернень споживачів). 0 800 300 152, 0 800 400 152

Інформаційні питання можна задавати за електронною адресою (для звернень споживачів) : infoline-ua@bshg.com

Відкрийте для себе Bosch

Відкрийте для себе якісні, досконалі та надійні прилади

Знайти магазин

Знайти магазин або сервісний центр неподалік