
Су-від? Звучить занадто складно та незвичайно? Геть забобони! Всі вам скажуть, що це унікальна і – з правильними девайсами та аксесуарами – проста техніка приготування їжі, яка дозволить вам відчути дивовижні смаки, будь то м'ясо, риба або овочі. Су-від - це з французької "під вакуумом", описуючи, що вакуумовані інгредієнти готуються при мінімально можливій температурі на водяній бані. Виникнувши з відміченої нагородами кухні, ця техніка завойовувала все більше і більше сердець - і тепер ваша черга спробувати її, а Bosch допоможе вам з цим.
Попрощайтеся з часами, коли було важко і дорого готувати за технікою "су-від" вдома. Тепер Bosch пропонує вам простий і доступний пристрій, який легко допоможе справитися з "су-від": це стаціонарний блендер, занурюваний блендер або міксер, які допоможуть вам створити вакуум. Ви здивовані, блендер або міксер? Саме так! Просто покладіть продукти в спеціальний пакет для вакуумування та відкачайте повітря за допомогою насадки-помпи. Після цього готуйте при постійній температурі і - вуаля - просто дістаньте та подавайте страву. Чи то суботня вечеря з друзями, побачення з коханою людиною або навіть звичайний щотижневий сімейний обід, су-від - це не про те, щоб бути вишуканим, а про те, щоб отримувати максимум користі від своїх продуктів.

Чому ж "су-від" у тренді?
Чим незвичайна ця техніка, це тим, що вона запобігає переварюванню продуктів. Низька температура приготування су-від зберігає натуральні поживні речовини, в той час як пакет для вакуумування додатково зберігає аромат та вологість їжі і, отже, зберігає справжній смак. Стейки залишаються соковитими, рибне філе стає ще ніжніше, хрусткі овочі та фрукти зберігають свій смак та колір – чого ще можна побажати? Здивуйте своїх близьких смачною їжею з приготуванням за технікою "су-від" та відкрийте для себе нові смаки.

Давайте крок за кроком зануримося в світ кулінарії за технікою "су-від" і створимо нові смаки за допомогою Bosch.
Крок 1: Створення вакууму за допомогою вакуумної системи Bosch Fresh Vacuum System
Вакуум - це ключ до вашого знайомства з су-від. Все, що вам потрібно, це заповнити пакети для вакуумування продуктами та відкачати повітря, щоб вакуумувати їх. У рамках нової вакуумної системи Fresh Vacuum System, компанія Bosch пропонує для цього цілий ряд кухонних пристроїв. Їх функція 2-в-1 дозволяє не тільки вакуумувати, але і просто змішувати та перемішувати продукти, як ви звикли. Всього одним натисканням ви зможете перетворити блендер або міксер в потужний вакууматор, просто приєднавши насадку-помпу до пристрою. І в кінці, приєднайте насадку-помпу до клапана на пакеті для вакуумування, відкачайте повітря та готуйте їжу за технікою "су-від".
Особлива порада: додайте ароматні оліїтрави та спеції до пакету для вакуумування безпосередньо з продуктами. Оскільки продукти та спеції знаходяться разом, аромати вбираються краще.
Що ж вакуумування закінчено? Давайте тоді готувати.
Крок 2: Готування за технікою "су-від".
Далі вакуумовані продукти потрібно готувати при низькій температурі від 40 до 85°С. Рекомендується вибирати температуру в залежності від консистенції їжі:
56°C смажені страви (спинна частина, яловичий стейк, риба, м'які фрукти)
65°C для тушкованих страв з невеликою кількістю колагену (свиняча грудинка, тушковане м'ясо, рулька, фрукти, такі як ананас)
72°С тушковані страви з великою кількістю колагену (щоки, бичачий хвіст)
85°С овочі, картопля та фрукти
Час приготування також залежить не тільки від температури, а й від типу їжі.

Ось кілька прикладів:
- Яловичий стейк (товщина 3 см): 90 хв
- М'ясо птиці (товщина 3 см): 75 хв
- Риба: 30 хв
- М'які овочі (наприклад, спаржа, гриби) і фрукти: 25 хв
- Більш тверді овочі (наприклад, морква, буряк, картопля): 50 хв
Let’s have a look at the possible sous vide devices to cook your food. Which one do you prefer?
With Bosch Cookit:
To avoid having to manually raise or lower the stove and check the temperature with a temperature meter, try sous vide cooking with a food processor such as the Bosch Cookit. Thanks to the automatic program for sous vide, the temperature is kept until the ideal cooking time is reached.
With steam ovens and steam cookers with special sous vide programme:
Bosch provides you with a range of steam ovens and steam cookers with a special sous vide program for a gentle and healthy preparation of your food.
On a hob with a special sous vide stick:
Just put the vacuum bags in a regular pot with water and cook them on a hob. A special sous vide stick will help you to ensure that the exact temperature is kept.
3. Утончіть свою їжу після приготування за технікою "су-від".
Після приготування су-від ви можете ще вдосконалити свою страву. М'ясо можно трохи обсмажити на максимальному вогні для отримання справжнього смаженого аромату. З овочами можна зробити так само. Рибу слід тільки приправити так, як вам подобається.
І вуаля! Ваше найкраще п'ятизіркове меню готове до подачі. Ваша сім'я і друзі будуть здивовані, бо стейк такий ніжний та рожевий - але він просто приготований за допомогою простої техніки су-від та пристоїв Bosch.

Ніяких обмежень з технікою "су-від"!
Немає ніяких обмежень для ваших ідей. Приготуйте м'ясо, рибу, птицю, фрукти і овочі за допомогою вакууму. Якщо у вас є трохи часу, ви можете заздалегідь приготувати їжу за технікою "су-від". Просто покладіть потрібні інгредієнти в пакет для вакуумування, відкачайте повітря та відправте у холодильник. І вони залишатимуться такими ж свіжими, як в перший день, та завжди готові до приготування.
У тебе вже бурчить в животі та течуть слинки? Спробуйте су-від, а Bosch вам у цьому допоможе. Після того, як ви спробуєте су-від, шляху назад вже не буде!
Приготування їжі "су-від" - це далеко не єдина можливість, яку наша вакуумна система пропонує вам. Дізнайтеся більше про вакуумні технології та девайси на сторінці.