
Картопляна паста зі смаженими грибами та сметанним соусом
Рецепт
Складність: середня
Порція: 1-2
Час підготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Інгредієнти
Смажені гриби та сметанний соус 100 г свіжих грибів 2 ст.л. несолоного масла 1 ст.л. оливкової олії Дрібка солі Дрібка перцю 2 ст.л. сушеного коріандру 2 зубчики часнику, нарізаних ¾ склянки сметани ¼ склянки курячого бульйону 1 стручок зеленої цибулі, розрізати та скрутити для декору |
Картопляна паста 4 великих картоплини, почистити, зварити, зробити пюре 1 ½ склянки борошна 1 яйце 1 ч.л. солі |
Спосіб приготування:
1. Всі інгредієнти для картопляної пасти змішайте в кухонній машині встановивши насадку для замішування. Мішайте поки тісто не стане однорідним.
2. Додайте трохи борошна в ємність для замішування, все тісто вкрити борошном.
3. Розкачайте тісто в тонку довгу ковбаску. Ножом або виделкою розділіть її на невеликі шматочки та покладіть їх на тарілку, посипану борошном.
4. Доведіть каструлю солоної води до кипіння, покладіть туди картопляні кульки. Як тільки вони спливуть на поверхню – картопля готова. Покладіть кульки на тарілку.
5. Нарізаємо гриби.
6. Для приготування смажених грибів, на розігріту пательню додайте 1 ст.л. оливкової олії та смажте нарізані гриби. Додайте сіль, перець та коріандр. Смажте поки вся рідина не википить.
7. На іншій пательні підсмажте масло та часник протягом 5 хвилин, поки не відчуєте приємний аромат, потім додайте сметану, курячий бульйон та дрібку солі з перцем. Соус повинен стати меншим в об’ємі та загустіти. Помістіть соус у тарілку, додайте вже готову картопляну пасту, щоб вона перейняла смак сметанного соусу.
8. Для сервірування страви, помістіть трошки соусу на тарілку, поряд розкладіть картопляну пасту. Полийте невеликою кількістю соусу. Наостанок покладіть смажені гриби в центрі і прикрасьте страву зеленою цибулею.