Менше логістики - більше статистики.

Коли справа доходить до мікроелементів, найкраще - від ферми до столу. Справа в тому, що поживна цінність починає знижуватися незабаром після збору. А в спекотних умовах свіжі продукти можуть втратити 70% своїх вітамінів протягом двох днів. 1 Хоча ви не можете цьому запобігти, зберігання фруктів і овочів у прохолодному місці сповільнює цей процес. Чим коротший час до ринку – і вашого холодильника – тим більше користі ви отримуєте. З огляду на це, завжди краще купувати місцеві, сезонні продукти, ніж ті, що доставляються з віддалених куточків світу.


       Яскрава біла кухня з холодильником на фоні. На столі стоять дві пляшки: одна з молоком, інша з червоним соком. Навколо них розташовані овочі та фрукти, кілька яблук, виноград, зелений перець, морква та салат.

Готове до вживання?

Неймовірний аромат? Розповідає про вміст вітамінів. Коли фрукти та овочі дозрівають, їх антиоксидантні та вітамінні значення зростають. Але це не означає, що вам не слід купувати зелені продукти і дозволяти їм дозріти. Абрикоси, авокадо, банани, ківі, манго та помідори - хороші приклади. На відміну від цього, деякі речі дозрівають тільки на рослині. Ці зеленуваті полуниці? Безнадійно. Те ж саме стосується всіх ягід, а також ананасів, баклажанів, огірків, вишень, перців, винограду та цитрусових. Просто пам'ятайте, що незалежно від того, купуєте ви продукти стиглими чи дозволяєте їм досягти повної зрілості вдома, обов'язково охолоджуйте їх, як тільки вони досягнуть свого піку.

Розширте свій вітамінний раціон.

Багато вітамінів розчинні у воді і чутливі до високих температур і тривалого приготування. Вітамін C, всі вітаміни групи B та фолієва кислота особливо чутливі до тепла. З цієї причини методи, які зберігають час приготування, температуру та кількість води на мінімальному рівні, зазвичай є більш здоровими. Тут ми представляємо різні техніки, які зберігають поживні речовини.

Приготування на парі.
Гриль.
Запікання.
Смаження.
Мікрохвильова піч.
Смаження.

Зустрічайте свою овочеву пристрасть.

Ви знаєте, що вони корисні для вас, але чи дбаєте ви про них? Легко переварити овочі, оскільки вони дуже чутливі до тепла. Але це не лише робить їх неприємно м'якими та знебарвленими, але й знищує багато корисних поживних речовин. Подавати хрусткі, яскраві овочі - це все про таймінг. Чи то варіння, приготування на парі чи смаження, уважно стежте за годинником і кольором. З нашою допомогою ви зробите будь-який овоч смачним.

Топ-5 міфів про харчування.

Місія можлива: ми розкриваємо деякі міфи про харчування. Чи потрібно видаляти стебло з помідорів? Чи можу я знову розігріти гриби? У кухнях існує безліч харчових міфів. Дізнайтеся, що є правдою, а що ні, щоб ви могли безпечно готувати свої страви та насолоджуватися ними.


         Світла стільниця з грибами та друшляком, заповненим свіжомитими листям шпинату.

Чи небезпечно повторно розігрівати шпинат і гриби?

Це міф з минулого. Але вам все ще потрібно дотримуватися кількох правил. Варений шпинат і гриби повинні швидко охолоджуватися, накриватися, зберігатися в холодильнику та розігріватися лише один раз. Малюкам і маленьким дітям не слід їсти розігрітий шпинат. Чому? Тому що добрий нітрат перетворюється на нітрит при кімнатній температурі, що може призвести до харчового отруєння у дуже маленьких дітей.


         Різні сорти помідорів на світлій стільниці.

Чи токсичні зелені частини помідора?

Зелені частини незрілих помідорів містять соланін. Невеликі кількості допустимі, але занадто багато соланіну може викликати головний біль або нудоту. А великі кількості можуть бути навіть небезпечними. Тому завжди краще вирізати зелені частини або дати зеленим помідорам дозріти і стати червоними.


         Різні фрукти, заморожені в кубиках льоду на світлій стільниці.

Чи завжди краще свіжі?

Хоча свіжі фрукти та овочі, звичайно, дуже популярні, вони часто подорожують довгий шлях від поля до магазину. І по дорозі вони втрачають багато свого вітаміну C. Ступінь свіжості також залежить від часу їх зберігання, способу зберігання та температури, при якій вони зберігаються. Заморожені продукти часто є дуже хорошою альтернативою, оскільки їх швидко заморожують після збору, що часто означає, що більше їх природної користі, такої як вітамін C, зберігається.


         Різні продукти з вмістом здорового жиру, такі як лосось, оливкова олія, авокадо, волоські горіхи та інші, розкладені на світлій стільниці.

Чи завжди поганий жир?

Давайте будемо чесними, жир має погану репутацію, але це застаріло, оскільки нам потрібен жир як джерело енергії. Однак ви повинні намагатися їсти здорові жири. Овочі складаються з більш ненасичених жирів і є кращими, ніж більш насичені тваринні жири. В основному, чим більше ненасичений жир, тим цінніша їжа. Наприклад, жирна риба, така як лосось, і оливкова олія містять багато ненасичених жирів і є серед "добрих" продуктів з жирами.

Ідеальне приготвування з духовками та плитами Bosch.

Успіх запечено.

Наші високопродуктивні духовки надійно забезпечують ідеальні результати. Печіть, запікайте, готуйте на парі, навіть розігрівайте – з приладом, який ідеально відповідає вашим потребам. З передовою конвекцією, автоматичним очищенням та іншими топ-функціями.

Відкрийте для себе наші духовки.

З холодильника в сковороду.

Готові перетворити свіжі продукти на смачні страви? Наші індукційні, електричні та вентиляційні плити Bosch роблять приготування свіжих інгредієнтів таким же простим і інтуїтивно зрозумілим, як їх зберігання у вашому холодильнику.

Відкрийте для себе наші поверхні.

Все ще маєте питання? У нас є відповіді.

Не знайшли інструкцію?

Введіть свій E-Nr. і завантажте посібник вашої машини, щоб мати всі специфікації вашого приладу під рукою.

Завантажити посібник.

Зупиніть бактерії.

Гігієна їжі починається з гігієни холодильника. Дізнайтеся, як підтримувати ваш прилад бездоганно чистим і свіжим.

Досліджуйте більше.

Служба сервісу Bosch.

Не залишайте нічого на сумнівах з усіма деталями. Введіть E-Nr. вашої моделі в асистенті приладів і отримайте всю відповідну інформацію стосовно вашого конкретного продукту, від інструкцій до порад з усунення несправностей та обслуговування.

Перейти до асистента служби.

Фірмові засоби від Bosch.

З нашими безпечними для їжі чистячими засобами ви можете бути впевнені, що всі куточки вашого холодильника бездоганно чисті та без бактерій.

Засоби для догляду

Німецька федеральна асоціація організацій виробників фруктів і овочів (Bundesvereinigung der Erzeugerorganisationen Obst und Gemüse e. V. – BVEO), 2016.

MyBosch

Зареєструйтеся безкоштовно та насолоджуйтесь перевагами!

Інформаційна підтримка

Зверніться до нас у зручний Вам спосіб.

Телефонуйте протягом дня з 9:00 по 18:00, окрім суботи, неділі та державних свят.Наша робота залежить від наявності електропостачання, доступу до інтернету та поточної ситуації щодо повітряних тривог в нашому регіоні (для звернень споживачів). 0 800 300 152, 0 800 400 152

Інформаційні питання можна задавати за електронною адресою (для звернень споживачів) : infoline-ua@bshg.com

Відкрийте для себе Bosch

Відкрийте для себе якісні, досконалі та надійні прилади

Знайти магазин

Знайти магазин або сервісний центр неподалік