З вашим холодильником Bosch ви вже зробили велику інвестицію у своє здоров'я. Адже спосіб, яким ви зберігаєте їжу, не лише важливий для її свіжості, але й для збереження необхідних вітамінів і мінералів. Тепер давайте розглянемо, як максимально використати його.
Коли справа доходить до мікроелементів, найкраще - від ферми до столу. Справа в тому, що поживна цінність починає знижуватися незабаром після збору. А в спекотних умовах свіжі продукти можуть втратити 70% своїх вітамінів протягом двох днів. 1 Хоча ви не можете цьому запобігти, зберігання фруктів і овочів у прохолодному місці сповільнює цей процес. Чим коротший час до ринку – і вашого холодильника – тим більше користі ви отримуєте. З огляду на це, завжди краще купувати місцеві, сезонні продукти, ніж ті, що доставляються з віддалених куточків світу.
Неймовірний аромат? Розповідає про вміст вітамінів. Коли фрукти та овочі дозрівають, їх антиоксидантні та вітамінні значення зростають. Але це не означає, що вам не слід купувати зелені продукти і дозволяти їм дозріти. Абрикоси, авокадо, банани, ківі, манго та помідори - хороші приклади. На відміну від цього, деякі речі дозрівають тільки на рослині. Ці зеленуваті полуниці? Безнадійно. Те ж саме стосується всіх ягід, а також ананасів, баклажанів, огірків, вишень, перців, винограду та цитрусових. Просто пам'ятайте, що незалежно від того, купуєте ви продукти стиглими чи дозволяєте їм досягти повної зрілості вдома, обов'язково охолоджуйте їх, як тільки вони досягнуть свого піку.
Багато вітамінів розчинні у воді і чутливі до високих температур і тривалого приготування. Вітамін C, всі вітаміни групи B та фолієва кислота особливо чутливі до тепла. З цієї причини методи, які зберігають час приготування, температуру та кількість води на мінімальному рівні, зазвичай є більш здоровими. Тут ми представляємо різні техніки, які зберігають поживні речовини.
Приготування на парі - це мрія для здоров'я. Приготування брокколі при температурі понад 100°C зберігає до 54% більше поживних речовин і до 10% додаткового вітаміну C у порівнянні з традиційними методами приготування. 2 Крім того, що це дбайливо зберігає природну користь вашої їжі, водяна пара також забезпечує чудову текстуру. Ваша риба буде м'якою і соковитою, а овочі залишаться хрусткими та хрусткими. Єдиний недолік - це те, що це не підсилює смаки так, як приготування з олією. На щастя, є просте рішення – маринади, наприклад, столова ложка трав'яного песто або липкого соусу теріякі з лимонним соком. Змішайте овочі та соус у мисці, переконавшись, що все добре покрито. І пам'ятайте: завжди приправляйте сіллю та перцем. після. Приготування на парі.
Духовки Bosch з функцією Steam Plus можуть готувати на водяній парі при температурі до 120°C. Ваші страви будуть готові за лічені хвилини – картопля готова на 35% швидше, а зелені боби та морква можуть бути на вашій тарілці за 50% звичайного часу. 3 Навіть якщо ваша духовка не має цієї функції, ви все ще можете готувати на парі. Традиційні глиняні горщики, такі як тажини, казуела, донебе або рьомертопфи, поглинають воду і вивільняють її у вигляді пари в духовці.
Альтернативно, ви також можете використовувати свою плиту. Вам потрібно буде додати вставку для приготування на пару з особливою решіткою, яка підвішує їжу над ванною води, щоб вона готувалася в піднімаючійся парі. Вода повинна бути лише 1–2 см глибиною, щоб їжа в вставці не контактувала з нею, навіть коли вона почне кипіти. Потім зменште вогонь і щільно закрийте кришку. Ваша їжа буде готова за кілька хвилин.
Функція Steam Plus порівняно з приготуванням у киплячій воді, результати тестів Університету Гоенхайма 5/2022 та 10/2022. Функція Steam Plus порівняно з парою 100°C, тест лабораторії BSH.
Чи знали ви, що можете використовувати свою духовку або плиту як внутрішній гриль? Хоча не повинно бути диму – або димного смаку – ваша їжа готується за допомогою того ж інтенсивного тепла. З цієї причини важливо використовувати спеціальні деко для грилю з сіткою, яка дозволяє жиру стікати в нижню каструлю, щоб він не загорівся. Канали в нашій індукційній сковороді для плит з FlexInduction або CombiZone роблять щось подібне. Яким би ви не вибрали, хороша новина полягає в тому, що розтоплення тваринного жиру таким чином є здоровим способом насолоджуватися м'ясом. Це також хороший варіант для овочів, оскільки більшість вітамінів зберігаються, якщо ви не встановите занадто високу температуру. Покриття овочів оливковою олією також допоможе розм'якшити клітинні стінки, вивільняючи більше антиоксидантів і сприяючи засвоєнню каротиноїдів.
Через інтенсивне тепло, яке використовується, гриль зазвичай досить швидкий. Щоб запобігти підгоранню їжі, вам потрібно уважно стежити за нею і перевертати кілька разів. Частини ваших овочів, які розташовані найближче до тепла, повинні отримати гарну скоринку за короткий час, тоді як більші, товсті шматки птиці будуть готуватися довше. Щоб переконатися, що вони приготуються в духовці без підгоряння, вам потрібно вибрати нижчу температуру і розмістити деко на другій або третій полиці. Змінюючи час, температуру та положення, ви також можете отримати м'ясо, приготоване так, як вам подобається. Для рідкого або середнього ступеня готовності грильте коротший час при високій температурі. Нижчі температури та довші періоди забезпечать, що при розрізанні яловичини або баранини не буде рожевих частин. Ті ж принципи діють у сковороді для грилю.
Запікання може бути багато гарячого повітря, але результати говорять самі за себе. При температурах 150°C і вище цей метод приготування з сухим теплом карамелізує і підрум'янює їжу, покращуючи смаки та створюючи смачну скоринку. Втрати вітамінів, включаючи вітамін C, є мінімальними при запіканні, але тривалі часи приготування можуть більше вплинути на вітаміни групи B. З огляду на це, краще запікати інгредієнти коротко при високих температурах, ніж протягом тривалого часу. Більше того, овочі, зокрема, можуть розпадатися, якщо їх запікати занадто довго.
Хочете запікання з максимальною вигодою? Продукти, багаті білком, такі як м'ясо, риба та яєчні страви, а також овочі та картопля - всі вони вражаючі, коли їх запікають. Оскільки підрум'янення залежить від вашого вибору олії, це також ключ до досягнення моменту "та-да". Вам потрібна олія з високою температурою димлення, яка не містить води, щоб їжа не мала гіркого та підгорілого смаку або не виробляла шкідливі хімічні речовини. Гхи (очищене масло), авокадо, соняшникова, ріпакова або арахісова олія - найкращі. Ваш вибір продуктів для запікання значно ширший. Якщо у вашій духовці є функція Perfect Roast, не забудьте використовувати щуп для м'яса, щоб знати точно, коли ваша страва стане ідеально ніжною.
Потрібно приготувати їжу в будній день? Смажте! Все, що вам потрібно для цієї простої техніки приготування на плиті, - це неглибока сковорода, невелика кількість олії або жиру і відносно висока температура. Це ідеально підходить для овочів, таких як капуста, оскільки зберігає потужні антиоксиданти в цих листових зелених, які були б втрачені при приготуванні на парі або варінні. Гриби, кабачки, морква, а також дуже свіжі, тверді риби та шматки м'яса також є хорошими кандидатами. Але уникайте смаження фаршу, який потрібно добре приготувати, щоб знищити будь-які бактерії.
Смаження - це простота сама по собі, якщо ви пам'ятаєте кілька основних порад. По-перше, наріжте їжу на маленькі смужки або шматочки. Далі нагрійте жир. Пам'ятайте, що трохи - це багато. Вам потрібно лише достатньо, щоб змастити сковороду. І оскільки смаження - це процес високої температури, ви повинні використовувати лише жири та олії з дуже високими температурами димлення. З цієї причини масло не є ідеальним, і вам краще використовувати соняшникову або ріпакову олію. Коли олія нагріта, додайте інгредієнти, але не переповнюйте сковороду. Краще готувати меншими порціями, щоб їжа готувалася швидко та рівномірно. Щоб цього досягти, вам потрібно перевертати їжу, або за допомогою лопатки, або підкидаючи її - відштовхуючи сковороду від себе, а потім швидко тягнучи назад, щоб вміст підстрибнув у повітря.
Потрібно швидко нагодувати (себе чи інших)? Важко перевершити короткий час приготування в мікрохвильовій печі. Більше того, вони зберігають поживні речовини, такі як вітамін C у овочах, а також антиоксиданти в грибах і часнику. Наші духовки серії 8 не лише мають класичну функцію мікрохвильової печі для розігріву склянки молока, але й інтелектуально поєднують її з традиційними режимами нагріву, щоб ви могли швидко запікати, готувати або розігрівати страву. Як результат, вони заощаджують ваш час і електрику – зберігаючи смак.
Зачекайте хвилинку, чи не схоже смаження на смаження? Це правда, вони дуже схожі – смаження на сковороді навіть використовує ту ж мінімальну кількість олії, що й смаження. Але сковорода нагрівається до трохи нижчої температури. Це тому, що їжа, приготована таким чином, включаючи курячі грудки, стейки, свинячі відбивні та рибні філе, не була нарізана, і більші шматки потребують більше часу для приготування. Поки це відбувається, ви не хочете підгоріти зовні. Тому переконайтеся, що олія все ще досить гаряча, щоб волога в їжі виходила у вигляді пари. Це важливо, щоб олія не вбиралася в їжу. І це також стосується інших типів смаження, які використовують більше олії:
Мілке смаження. вимагає трохи більше олії, ніж смаження на сковороді – достатньо, щоб досягти середини боків їжі. Вам потрібно буде перевернути її, щоб вона приготувалася з обох сторін.
Глибоке смаження. вимагає достатньо олії, щоб повністю занурити те, що ви готуєте. Як результат, немає необхідності перевертати його.
Оскільки приготування повітрям не лише суттєво зменшує калорії, але й може зменшити деякі інші шкідливі наслідки смаження їжі, воно стало дуже популярним. Якщо у вашій новій духовці Bosch є функція приготування повітрям, вам навіть не потрібен додатковий прилад, щоб приготувати картоплю або свіжі овочеві чіпси. Просто покладіть тонко нарізані картоплі або інші коренеплоди на піднос Air Fry & Grill, додайте трохи олії та виберіть Air Fry. Незабаром ви будете насолоджуватися смачними закусками перед телевізором.
Ви знаєте, що вони корисні для вас, але чи дбаєте ви про них? Легко переварити овочі, оскільки вони дуже чутливі до тепла. Але це не лише робить їх неприємно м'якими та знебарвленими, але й знищує багато корисних поживних речовин. Подавати хрусткі, яскраві овочі - це все про таймінг. Чи то варіння, приготування на парі чи смаження, уважно стежте за годинником і кольором. З нашою допомогою ви зробите будь-який овоч смачним.
Для хрустких суцвіть брокколі варіть 10–15 хвилин, готуйте на парі 5–10 хвилин або смажте в стір-фраї 5–8 хвилин.
Морква.
Щоб зберегти колір, поживні речовини та хрусткість моркви, варіть 5–10 хвилин, готуйте на парі 4–5 хвилин або смажте 3–4 хвилини.
Фіолетові баклажани.
Зберігайте красивий фіолетовий відтінок, варячи 5–10 хвилин, готуючи на парі 5–6 хвилин або смажачи 3–4 хвилини.
Болгарські перці.
Хоча спочатку вони тверді, вони швидко м'якнуть. Для солодкого смаку смажте 2–3 хвилини, інакше варіть 4–5 хвилин або готуйте на парі 2–4 хвилини.
Шпинат.
Не должно быть вялых листьев. Обжаривайте с чесноком и оливковым маслом 3 минуты. Варите только 2–5 минут или готовьте на пару 5–6 минут.
Нарізані кабачки.
Обсмажте 3–4 хвилини на сковороді, або готуйте в каструлі або готуйте на парі 5–10 хвилин для ідеальних скибочок у салат.
Листя зелені.
Стебла потребують більше часу, ніж їх листя, тому розділіть їх і спочатку готуйте стебла на пару 2-3 хвилини. Потім додайте листя на ще 3 хвилини.
Гарбуз.
Вибирайте цукрові або пиріжкові гарбузи з солодкою, гладкою м'якоттю та готуйте, як кабачки, щоб підкреслити їх природні смаки.
Топ-5 міфів про харчування.
Місія можлива: ми розкриваємо деякі міфи про харчування. Чи потрібно видаляти стебло з помідорів? Чи можу я знову розігріти гриби? У кухнях існує безліч харчових міфів. Дізнайтеся, що є правдою, а що ні, щоб ви могли безпечно готувати свої страви та насолоджуватися ними.
Чи небезпечно повторно розігрівати шпинат і гриби?
Це міф з минулого. Але вам все ще потрібно дотримуватися кількох правил. Варений шпинат і гриби повинні швидко охолоджуватися, накриватися, зберігатися в холодильнику та розігріватися лише один раз. Малюкам і маленьким дітям не слід їсти розігрітий шпинат. Чому? Тому що добрий нітрат перетворюється на нітрит при кімнатній температурі, що може призвести до харчового отруєння у дуже маленьких дітей.
Зелені частини незрілих помідорів містять соланін. Невеликі кількості допустимі, але занадто багато соланіну може викликати головний біль або нудоту. А великі кількості можуть бути навіть небезпечними. Тому завжди краще вирізати зелені частини або дати зеленим помідорам дозріти і стати червоними.
Хоча свіжі фрукти та овочі, звичайно, дуже популярні, вони часто подорожують довгий шлях від поля до магазину. І по дорозі вони втрачають багато свого вітаміну C. Ступінь свіжості також залежить від часу їх зберігання, способу зберігання та температури, при якій вони зберігаються. Заморожені продукти часто є дуже хорошою альтернативою, оскільки їх швидко заморожують після збору, що часто означає, що більше їх природної користі, такої як вітамін C, зберігається.
Давайте будемо чесними, жир має погану репутацію, але це застаріло, оскільки нам потрібен жир як джерело енергії. Однак ви повинні намагатися їсти здорові жири. Овочі складаються з більш ненасичених жирів і є кращими, ніж більш насичені тваринні жири. В основному, чим більше ненасичений жир, тим цінніша їжа. Наприклад, жирна риба, така як лосось, і оливкова олія містять багато ненасичених жирів і є серед "добрих" продуктів з жирами.
Ідеальне приготвування з духовками та плитами Bosch.
Успіх запечено.
Наші високопродуктивні духовки надійно забезпечують ідеальні результати. Печіть, запікайте, готуйте на парі, навіть розігрівайте – з приладом, який ідеально відповідає вашим потребам. З передовою конвекцією, автоматичним очищенням та іншими топ-функціями.
Готові перетворити свіжі продукти на смачні страви? Наші індукційні, електричні та вентиляційні плити Bosch роблять приготування свіжих інгредієнтів таким же простим і інтуїтивно зрозумілим, як їх зберігання у вашому холодильнику.
Не залишайте нічого на сумнівах з усіма деталями. Введіть E-Nr. вашої моделі в асистенті приладів і отримайте всю відповідну інформацію стосовно вашого конкретного продукту, від інструкцій до порад з усунення несправностей та обслуговування.
Німецька федеральна асоціація організацій виробників фруктів і овочів (Bundesvereinigung der Erzeugerorganisationen Obst und Gemüse e. V. – BVEO), 2016.
Телефонуйте протягом дня з 9:00 по 18:00, окрім суботи, неділі та державних свят.Наша робота залежить від наявності електропостачання, доступу до інтернету та поточної ситуації щодо повітряних тривог в нашому регіоні (для звернень споживачів).0 800 300 152, 0 800 400 152
Інформаційні питання можна задавати за електронною адресою (для звернень споживачів) :infoline-ua@bshg.com
Відкрийте для себе Bosch
Відкрийте для себе якісні, досконалі та надійні прилади