На ринку представлена різноманітна техніка, яка дозволяє швидко приготувати сніданок. Класичний тостер підрум’янює хліб і дозволяє йому піднятися, коли він досягає бажаної хрусткості. Тепер ви можете намазати його варенням, медом, Нутеллою або авокадо. З іншого боку, сендвічниця допоможе вам приготувати теплий сендвіч – з багатою начинкою з сиру, шинки та овочів. Який сніданок краще підійде саме вам?
 
		
	Гарячий сніданок
Коли постає дилема між гарячим сніданком чи традиційним сендвічем як ранковою стравою, перше часто перемагає. Чому? Причина проста – приготування такої страви за допомогою тостера або сендвічниці просте та не займає багато часу. Це надзвичайно важливо, коли ми поспішаємо на роботу чи до школи і нам потрібно як слід підготуватися. Також важливо, що навіть найвибагливіший їдець буде спокушений тостом або хрустким сендвічем – це особливо привабливий варіант, якщо вдома є діти.
Тостер і кавоварка – швидше і не буває
Тостер для сендвічів — це вертикально орієнтований, легкий пристрій. Він має такі характеристики:
- ви кладете в нього скибочки хліба, які вискакують при нагріванні;
- ви можете використовувати його не лише для приготування тостів, але також для запікання бургерів або приготування домашніх чіпсів з картоплі.
Цей прилад стане в пригоді в багатьох домівках для швидкого приготування ранкових страв. Він особливо рекомендується для зайнятих людей , яким щодня доводиться збиратися на роботу і у яких не так багато часу на приготування сніданку. У таких випадках тостер разом із кавоваркою – ідеальне рішення.
Ви можете покрити підрум'янені скибочки улюбленою начинкою, такою як джем або вершковий сир. Ця страва буде смачною не лише для дорослих, а й для маленьких дітей. Завдяки використанню тостерів зникають проблеми, пов'язані з нервовими ранковими відходами з дому.
Додаткові функції тостера
Якщо ви обираєте тостер для сендвічів, варто обрати модель, оснащену корисними функціями. До них належать:
- розморожування хліба – завдяки цьому тости будуть хрусткими навіть після виймання їх з морозильної камери та розігріву;
- автоматичне центрування хліба – дозволяє рівномірно підсмажити скибочки,;
- плавне регулювання інтенсивності підсмажування – дозволяє зручно налаштувати робочі параметри пристрою залежно від типу хліба та того, холодний він чи теплий;
- підігрів булочок або круасанів за допомогою вбудованої решітки.
Тостер – це багатофункціональний прилад. Його можна використовувати для приготування не лише хрустких скибочок хліба на сніданок, але й вафель і тостів. Останні можна приготувати з підсмаженого хліба. Він також корисний для не найсвіжішого хліба.
 
		
	Сендвічниця та “лінивий” сніданок у вихідні
Якщо ви не оберете тостер, варто розглянути сендвіч-машину. Вона використовується для швидкого приготування складних сендвічів – ви просто кладете всередину намазані маслом скибочки хліба з улюбленими начинками, і за лічені хвилини можете насолоджуватися теплим сніданком.
Основні характеристики обладнання:
- горизонтальне положення під час роботи;
- важчий за тостер;
- можливість приготування двох або чотирьох сендвічів одночасно, які розміщуються між нагрівальними пластинами;
- відкривання та закривання за допомогою клапана, який також утворює верхню стінку форми для випікання, що прилягає до хліба.
Хлібопічка – чудове рішення, якщо ви любите теплі бутерброди. Її можна використовувати не лише для приготування бутербродів, але й, завдяки змінним пластинам:
- Французькі тости;
- тортилья;
- омлет;
- вафлі;
- паніні;
- запіканки;
- пончики.
Пристрій також можна використовувати для розігріву страв з розплавленим сиром, таких як піца, і навіть для приготування м’яса та овочів на грилі. Електричний тостер – чудова ідея для сніданку у вихідний день, коли у нас є трохи більше часу для приготування ранкової страви. Практично необмежені можливості вибору улюблених інгредієнтів (включаючи сир, ковбасу, шоколад, банани та різноманітні овочі) роблять цей пристрій корисним аксесуаром у багатьох домівках.
 
		
	Не можете вирішити?
Коли ви стикаєтеся з дилемою вибору між тостером та тостером, вибір нелегкий. Перший створює хрусткі скибочки, тоді як другий використовується для приготування теплих, смачних бутербродів із солоними або солодкими начинками. Тому придбання відповідного приладу часто залежить від особистих харчових уподобань.
Однак, ніщо не заважає вам придбати обидва прилади – це рішення рекомендується, якщо у вас достатньо місця на кухні. Це дозволяє урізноманітнити щоденне меню сніданків та поекспериментувати на кухні. Тостер і сендвічниця пропонують набагато більше варіантів для вашого ранкового меню та не тільки.