Від сходу до заходу, який сніданок найкращий?

Щоб додати родзинку до слів відомого французького гурмана, «Скажіть мені, що ви їсте на сніданок, і я скажу вам, хто ви». Гарячий і холодний, солодкий або солоний, перше прийом їжі дня часто відображає місцеву культуру та історію. Яка з цих страв стане вашим новим ранковим улюбленцем?

Нью-Йоркські бейгли.


         Свіжозроблений бейгл з лососем, крем-сиром і травами на дерев'яній поверхні.

Доброго ранку, Америка!

Вперед, бейгли! Польсько-єврейські іммігранти привезли цей хліб на дріжджах до Великого Яблука наприкінці 19 століття. Традиційно подаються з крем-сиром і копченою лососиною, вони стали ранковою закускою номер один у Нью-Йорку з тих пір. І немає причин, чому вони не можуть вийти з вашої духовки і потрапити на ваш сніданковий стіл.

Крок 1: Інгредієнти для 10-12 бейглів.

  • 1/4 л гарячого молока
  • 50 г масла
  • 2 столові ложки цукру
  • 400 г борошна
  • 1/2 кубика дріжджів
  • 1 білок і жовток (окремо) одного яйця
  • Мак, кунжут, сіль

Випікання бейглів не таке складне, як ви думаєте, особливо якщо у вас є допомога від Bosch Cookit. З його функціями допомоги в приготуванні їжі та вбудованими вагами для точного вимірювання, замішування та бродіння тіста при ідеальній температурі стає легким.

Крок 2: Приготуйте тісто.

Спочатку змішайте гаряче молоко з маслом і цукром, а потім дайте йому знову охолонути. Потім розкриште дріжджі в молоко, перемішайте, а потім додайте борошно. Замісіть білки в це тісто і залиште його підніматися на годину в теплому місці.

Потім розділіть тісто на 10–12 частин. Сформуйте кожну в кульку, трохи сплюсніть і зробіть отвір у центрі. Дайте йому піднятися на легкому борошняному поверхні ще 20 хвилин.

Тим часом розігрійте духовку до 200°C і закип'ятіть воду в каструлі.

Крок 3: Випікання бейглів.

За допомогою черпака занурте бейгли в киплячу воду на 20 секунд, а потім дайте стекти.

Розмістіть короткочасно приготовані бейгли на деку, вистеленому пергаментом, і змастіть сумішшю жовтка і води. Посипте маком, кунжутом або навіть сіллю для кренделя.

Випікайте на середній полиці духовки протягом 30 хвилин.

Експертна порада: Якщо ви не хочете з'їсти свіжоспечені бейгли одразу, ви можете використовувати тостер щоб відновити їх на наступний день.

Крок 4: Начинки.

Тепер виберіть свої начинки. У Нью-Йорку бейгли з крем-сиром і копченою лососиною дуже популярні. Ви також можете додати кільця цибулі та свіжі трави, наприклад, крес, кріп, петрушку, цибулю-резанку, естрагон або навіть каперси. Можливо, додайте кілька листя салату та помідорів? Для тих, хто любить солодке, спробуйте арахісове масло з бананом або желе.

Смачного!

Азійський місо-суп.


         Маленька карта Японії накладена на вид зверху на білу тарілку, наповнену місо-супом на білому столі.

Підйом на сході.

Перейти з теплих покривал до теплої тарілки супу? Це японський спосіб. Місо - це універсальна приправна паста, виготовлена з сої, зерна та солі. Його ферменти активно підтримують травлення, плюс він містить бактерії, корисні для кишкової флори. Завдяки цим корисним властивостям його вважають лікарською їжею в Японії. Хочете спробувати?

Крок 1: Інгредієнти для 2 порцій.

  • 600 мл води або бульйону з або без даші
  • 2 ч. л. пасти місо, за смаком
  • Перець чилі
  • 2 ч. л. соєвого соусу
  • 1 крапля соусу чилі або кунжутної олії
  • 1 зубчик часнику
  • 200 г локшини рамен
  • Трохи імбиру, дрібно нарізаного
  • Приблизно 300 г шовковистого тофу
  • Трохи водоростей вакаме
  • Трохи зеленої цибулі, нарізаної кільцями
  • Кілька листків шпинату
  • 2 гриба шиітаке
  • 1 жменя проростків
  • Овочі, нарізані соломкою
  • 2 яйця, мариновані в соєвому соусі

Крок 2: Приготуйте місо-суп.

Замочіть сушені гриби шиітаке у воді приблизно на 1/2 години, потім швидко відваріть, охолодіть і наріжте смужками. Наріжте тофу кубиками. Помийте та очистіть овочі та наріжте їх соломкою.

Подрібніть часник і обсмажте в вок або каструлі, додаючи пасту місо і перець чилі, перш ніж він підрум'яниться. Потім додайте в бульйон. Приправте соєвим соусом і соусом чилі або кунжутною олією.

Приготуйте локшину рамен у воді відповідно до інструкцій на упаковці. Добре злийте і розділіть між тарілками для супу. Залийте місо-бульйоном і щедро прикрасьте грибами шиітаке та іншими інгредієнтами.

Австралійський тост з розчавленим авокадо.


         Маленька карта Австралії накладена на вид зверху на тарілку з нарізаним авокадо на тості та листівку з Сіднею.

Привіт, Австралія.

В Австралії «fair dinkum» означає безумовно добрий або справжній. І нічого не є більш австралійським, ніж два місцевих сорти авокадо – Хасс і Шепард. Між ними фрукт доступний практично цілий рік як основа для сніданку. Чи то просто намазаним на тост, чи в парі з яйцем, фетою, лососем або куркою, австралійці виступають за початок дня з авокадо. Дізнайтеся, як приготувати тост з розчавленим авокадо.

Крок 1: Інгредієнти для 2 порцій.

  • 2 скибочки хліба з закваскою або вашого улюбленого хліба, підсмаженого
  • 1/2 великого стиглого авокадо
  • 1/2 лимона, цедра і сік
  • 1 маленький червоний перець чилі, нарізаний
  • Свіже листя коріандру або петрушки, порване
  • Сіль і перець

Крок 2: Приготуйте тост з розчавленим авокадо.

Розчавіть авокадо в маленькій мисці. Додайте лимонний сік, перець чилі та трави. Приправте за смаком сіллю та перцем. Використовуйте тостер щоб отримати ваш хліб ідеально хрустким. Накладіть авокадо на тост і подавайте відразу.

Поради: Свіжий перець чилі можна замінити хорошою щіпкою пластівців чилі або краплею гострого соусу. Подавайте з м'яко вареними яйцями, якщо хочете.

Французькі круасани.


         Маленька карта Франції накладена на знімок кухонного столу з тарілкою, на якій тільки що намазані варенням круасани.

Bonjour la France.

Якщо б у ротах не було хрусткої, ламкої випічки, ви могли б почути крик «Vive le croissant!» щоранку у Франції. Щоб створити ніжні, повітряні шари, потрібно вміло вмішувати масло в тісто кілька етапів складання та розкочування, відомих як «туринг». Це і перерви між ними можуть зробити приготування власних круасанів складним, але врешті-решт винагороджуючим процесом. Ми розбиваємо це на 6 простих кроків, але ви також можете скористатися коротким шляхом і купити готове листкове тісто з холодильного відділу та перейти до кроку 5.

Крок 1: Інгредієнти для 4 круасанів.

  • 500 г + 50 г борошна (тип 550)
  • 250 г масла
  • 50 г цукру
  • 250 мл молока
  • 25 г свіжих дріжджів
  • 1 ч. л. солі
  • 1 яйце

Крок 2: Приготуйте тісто.

Спочатку розігрійте молоко до теплого стану і розчиніть у ньому дріжджі. Змішайте борошно, цукор і сіль у мисці, потім додайте молоко і дріжджі, замішуючи все в однорідне тісто.

Залиште підніматися на 30 хвилин у теплому місці або на ніч у холодильнику.

Кухонна машина, така як MUM Series 8 OptiMUM забирає напругу з приготування тіста. Завдяки її інтелектуальній автоматичній програмі ви більше ніколи не перевантажите дріжджове тісто. Найкраще, що машина зупиняється, як тільки тісто має ідеальну консистенцію.

Залиште підніматися на 30 хвилин у теплому місці або на ніч у холодильнику.

Крок 3: Все про масло.

Наріжте шматок масла на три скибочки. Посипте скибочки 50 г борошна, щоб їх легше було розкачувати. Підготуйте два аркуші пергаментного паперу. Складіть перший аркуш у квадрат 20 x 20 см, загинаючи краї паперу до центру. Потім розгорніть його знову.

Покладіть замішане масло в центр квадрата, розрівняйте суміш так, щоб вона приблизно заповнила квадрат. Покладіть другий аркуш пергаментного паперу зверху і складіть обидва аркуші в маленький пакет, використовуючи складки. За допомогою качалки розкачайте суміш так, щоб вона повністю заповнила квадрат. Відріжте зайве масло і знову втисніть його в центр і розкачайте знову. Потім покладіть аркуш борошна і масла в холодильник на 20 хвилин.

Крок 4: Туринг = складання.

Присипте робочу поверхню борошном і розкачайте дріжджове тісто в прямокутник, воно повинно бути вдвічі довшим за квадрат масла. Тепер покладіть масло на тісто і складіть його в тісто, загинаючи його як конверт. Краї повинні торкатися, але не перекриватися. Обережно розкачайте тісто і масло в сендвіч у прямокутник.

Тепер час скласти тісто. Для цього складіть приблизно 1/3 тіста з одного боку, а потім складіть третину з іншого боку, щоб на верхній частині було три шари тіста. Знову розкачайте тісто в прямокутник. Складіть обидві сторони разом, як книгу. Це знову створює прямокутник, який тепер лише вдвічі вужчий, ніж раніше. Між шарами не повинно бути борошна, щоб окремі шари могли злипнутися. Потім знову загорніть тісто в пергаментний папір і охолодіть його в холодильнику на півгодини, щоб масло не нагрівалося занадто сильно і не розплавилося.

Німецькі яблучні млинці.


         23299544_Bosch_PCG_PLJ_LP11_Recipe-5_2400x1352.jpg

Guten Morgen.

Для чогось настільки простого і смачного, існує багато плутанини навколо німецьких яблучних млинців. Вони відомі в США як голландські діти, оскільки ресторатор, який придумав цю назву, переплутав «Deutsch», що означає німецький, з голландським. І оскільки їх готують без будь-яких підйомних агентів, вони насправді ближчі до млинців, ніж до млинців. Але як тільки ви покладете поєднання гладкого тіста та м'яких карамелізованих фруктів у рот, ми не думаємо, що це все ще матиме значення.

Крок 1: Інгредієнти для 2 порцій.

  • 90 г борошна
  • 160 мл молока
  • 2 яйця, збиті
  • 2 великі яблука
  • 2 ч. л. ванільного цукру (або 2 ч. л. цукру і 1/2 ч. л. ванільного екстракту)
  • 2 щіпки солі
  • Масло для смаження
  • Кориця та цукор для посипання

Крок 2: Приготуйте тісто та фрукти.

Змішайте борошно та молоко добре. Міксер Блендер Bosch допоможе швидко впоратися з цим завданням і забезпечить красивий результат. Додайте збите яйце, ванільний цукор і сіль. Залиште тісто відпочити на деякий час.

Тим часом помийте та очистіть яблука, нарізавши їх тонкими скибочками.

Крок 3: Обсмажте млинці.

Розтопіть масло на сковороді. Коли воно зашипить, додайте половину або все тісто, залежно від розміру сковороди. Швидко розкладіть скибочки яблука зверху і обсмажте млинці з обох сторін до золотистого кольору.

Смачного, посипаного корицею та цукром.

Порада: Якщо у вас залишилися зайві скибочки яблука та тісто, але не вистачає для повного млинця, просто обваляйте фрукти в тісті, посипте корицею та цукром і покладіть на сковороду.

Скажіть привіт своїм помічникам на сніданок Bosch.

Яка ваша кава?

Не важливо, як ви п'єте свою каву, у Bosch є правильна машина для вас. Обирайте з фільтрових кавоварок, TASSIMO для гарячих напоїв або вбудованих варіантів.

Досліджуйте кавомашини

Сніданок гра, сет і матч.

Наші чайники, тостери та кавомашини не лише спроектовані як відповідні набори, але й допомагають вам створити краще скоординований сніданок.

Досліджуйте помічників на сніданок

Гра м'язів.

Багатофункціональна кухонна машина Bosch – це мішалка, яка ніколи не втомлюється. І оскільки вона також подрібнює, змішує та збиває, ви можете легко створювати чудові торти, піцу, морозиво, запіканки та ковбаси.

Досліджуйте кухонні машини

Прилади, а не проблеми.

З нашим асортиментом малих приладів і гаджетів ви готові впоратися з більшістю рецептів. Збивайте, нарізайте, змішуйте, віджимайте, пюрируйте, щоб створити нові захоплюючі страви.

Досліджуйте кухонні інструменти

MyBosch

Зареєструйтеся безкоштовно та насолоджуйтесь перевагами!

Інформаційна підтримка

Зверніться до нас у зручний Вам спосіб.

Телефонуйте протягом дня з 9:00 по 18:00, окрім суботи, неділі та державних свят.Наша робота залежить від наявності електропостачання, доступу до інтернету та поточної ситуації щодо повітряних тривог в нашому регіоні (для звернень споживачів). 0 800 300 152, 0 800 400 152

Інформаційні питання можна задавати за електронною адресою (для звернень споживачів) : infoline-ua@bshg.com

Відкрийте для себе Bosch

Відкрийте для себе якісні, досконалі та надійні прилади

Знайти магазин

Знайти магазин або сервісний центр неподалік