Розширте свій вітамінний раціон.
Ваше внутрішнє відчуття підказує вам обрати гарячу страву? Це тому, що приготування їжі робить вашу їжу легшою для засвоєння і покращує всмоктування поживних речовин. Але багато вітамінів розчиняються у воді і чутливі до високих температур, а також до тривалого часу приготування. Перш за все, вітамін C, всі вітаміни групи B та фолати чутливі до тепла. Тому методи, які мінімізують час приготування, температуру та кількість води, зазвичай є більш здоровими. Тут ми досліджуємо різноманітні техніки, які зберігають поживні речовини.
Забудьте про м'якість. Познайомтеся з вашим овочевим захопленням.
Ви знаєте, що вони корисні для вас, але чи ви дбаєте про них? Легко переварити овочі, оскільки вони дуже чутливі до тепла. Але це не лише робить їх неприємно м'якими та знебарвленими, але й знищує багато корисних поживних речовин. Подавати хрусткі, яскраві овочі – це все про таймінг. Незалежно від того, чи ви варите, готуєте на парі чи смажите, уважно стежте за годинником і кольором. З нашою допомогою ви зробите будь-який овоч смачним.

Лід зберігає зелені свіжими.
Ви вимкнули вогонь, але ваші приготовані на парі або варені зелені все ще пітніють. Насправді, вони продовжать готуватися, поки не охолонуть. Щоб вони не втратили свій смак, текстуру або колір, вам потрібно шокувати їх у льодовій ванні. Це просто змішувальна чаша, наповнена льодом, достатньо води, щоб покрити її, і 1⁄2 чайної ложки солі. Вам потрібно залишити їх там лише на хвилину, і вони все ще додадуть приємний хрускіт до салату, навіть якщо їх додадуть через кілька годин.